16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiovenii au dat cu tifla locuintelor ANL si sociale

Craiovenii au dat cu tifla locuintelor ANL si sociale

Doar 30% dintre solicitanti si-au actualizat dosarele


Termenul de actualizare a dosarelor pentru locuintele ANL si sociale ar putea fi prelungit. Decizia trebuie luata insa printr-o hotarire a Consiliului Local (CL) Craiova. Primarul Antonie Solomon a declarat ca s-a gindit la aceasta optiune dupa ce, cu o zi inainte de expirarea termenului oficial, 30 iunie, doar 30 la suta dintre dosare fusesera actualizate. Functionarii publici au trimis instiintari celor 3.044 de craioveni care se aflau in baza de date. In plicurile furnizate se puteau gasi si lista cu actele necesare pentru cele doua categorii de locuinte, dar si cu conditiile cerute de lege. Dezinteresul oamenilor a fost motivat de reprezentantii municipalitatii prin nesiguranta continuarii programului de construire. Craiovenii in cauza vor avea insa de pierdut, in cazul in care se gasesc bani pentru investitii, deoarece nu vor fi inclusi pe lista de prioritati din anul 2005. In prezent, au fost sistate lucrarile pentru locuinte ANL, dar si sociale, din lipsa banilor. Viceprimarul Sorin Iordache a precizat ca reactia oamenilor este de inteles, acestia preferind sa nu mai scoata bani din buzunare, din cauza conditiilor incerte. Constiincioase au fost doar 64 de persoane care au adus actele necesare. Cu citeva zile inainte de expirarea termenului legal, solicitantii s-au inghesuit sa isi completeze dosarul. De azi, cei care se vor mai adresa primariei, in acest sens, nu vor putea sa isi mai depuna actele. Procesul ar putea fi continuat insa in cazul in care CL Craiova ar modifica HCL nr. 99/2004, prin care s-a stabilit ca termen-limita 30 iunie.


Finalizarea blocurilor ANL, cu banii chiriasilor


Intr-o situatie disperata se afla aproximativ 40 de craioveni care au avut norocul sa obtina o locuinta ANL. Desi au de la inceputul anului repartizarile pentru apartamente si garsoniere, nu se pot muta, deoarece lucrarile nu sint finalizate. Blocul T3, scarile 5 si 6, au fost lasate in asteptare. Nemultumiti au fost si muncitorii care se pare ca nu au mai primit salariile de patru luni, in aceasta luna abandonind lucrarile. Conform contractului, blocurile ar fi trebuit predate in luna martie.


„Nu mai sint bani si daca nu se va face rost, m-am gindit sa le propun celor de la Bucuresti alte variante. Una dintre ele ar fi terminarea amenajarilor din banii beneficiarilor, suma platita de acestia urmind sa fie considerata un avans al chiriei. Ei platesc chiria lunar, insa nu locuiesc acolo. Nu avem alte solutii asa ca vom incerca sa ii ajutam in alt mod“, a incheiat Sorin Iordache. Ideea a fost salutata de beneficiarii care asteapta sa se mute in noua casa. Cei mai multi au declarat ca sint de acord sa participe cu o anumita suma, chiar daca aceasta nu le va mai fi dedusa mai tirziu.


In cazul locuintelor sociale, in sedinta CL Craiova din luna iunie urmeaza sa se aprobe studiul de fezabilitate pentru suprapunerea locuintelor din strada Riului. Sorin Iodache a declarat ca acolo se vor muta doar batrinii aflati in situatii disperate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS