16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate4.000 de candidati sustin bacalaureatul in Olt

4.000 de candidati sustin bacalaureatul in Olt

Mai mult de 4.000 de absolventi de liceu din judetul Olt au inceput luni, 27 iunie, examenele de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2005. Lucrarile scrise ale acestor elevi vor fi corectate, la nivelul judetului, in cele doua centre zonale. Astfel, lucrarile din zona municipiului Slatina vor fi corectate la centrul amenjat in incinta Scolii Generale „Gheorghe Magheru“ din Caracal, iar lucrarile din zona Caracal vor fi corectate la Scoala Generala „Eugen Ionescu“ din Slatina. In judetul Olt, s-au inscris pentru a sustine examenul de bacalaureat 4.019 absolventi ai claselor a XII-a, care vor fi examinati in 13 centre de testare: Colegiul National „Radu Greceanu“ Slatina, CN „Ion Minulescu“ Slatina, CN „Nicolae Titulescu“ Slatina, Grupul Scolar Constructii Montaj Slatina, Grupul Scolar Metalurgic Slatina, Colegiul Economic „PS Aurelian“ Slatina, CN Agricol „Carol I“ Slatina, Grupul Scolar Constructii Masini Bals, CN „Ionita Asan“ Caracal, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul“ Caracal, Colegiul Agricol „Dimitrie Petrescu“ Caracal, CN „A.I. Cuza“ Corabia si Grupul Scolar Agricol Scornicesti.


Conform calendarului de desfasurare a examenului de bacalaureat, pe 27 si 28 iunie s-a desfasurat proba orala la limba si literatura româna, iar azi si miine va avea loc proba orala la limba si literatura moderna.


De luni, candidatii vor intra la probele scrise, in aceasta zi elevii urmind sa sustina proba la limba si literatura româna, iar pe 6 iulie, proba scrisa obligatorie a profilului. Pe 7 iulie, candidatii vor sustine proba scrisa sau practica, la alegere, din aria curriculara corespunzatoare specializarii. Pe 8 iulie se va sustine proba scrisa sau practica, la alegere, dintre disciplinele din celelalte arii curriculare. Pe 11 iulie, pina la ora 16.00, se vor afisa rezultatele, iar intre orele 16.00 si 20.00 se vor primi eventualele contestatii. Conform programului stabilit, contestatiile se vor rezolva pe 12 si 13 iulie, urmind ca, pe 14 iulie, sa se afiseze rezultatele finale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS