14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUrmarire ca-n filme pe strazile Craiovei

Urmarire ca-n filme pe strazile Craiovei

Un echipaj al Biroului Politiei Rutiere Craiova se afla, in noaptea de miercuri spre joi, intr-o misiune de rutina pe bulevardul Nicolae Titulescu din localitate. Agentii de politie trageau din cind in cind pe dreapta cite un vehicul, pentru a le pune fiola soferilor si pentru a le verifica actele. Parea sa fie o noapte linistita, insa n-a fost sa fie asa.


La un moment dat, unul dintre agenti a facut semnalul de oprire unui autoturism Cielo cu numar de Mehedinti. Soferul insa l-a ocolit pe politistul imbracat cu vesta fosforescenta si a calcat mai tare pedala de acceleratie. Intrigati de faptul ca individul nu oprise la semnal, cei doi politisti au sarit in autoturismul de serviciu si au pornit in urmarirea lui, cu girofarul si sirena in functiune. Larma facuta de oamenii legii nu l-a convins pe conducatorul auto sa traga pe dreapta. A urmat o urmarire ca-n filme, autoturismul Volkswagen Vento al politiei tinindu-se ca scaiul de Cielo. Dupa citiva kilometri, aproape de iesirea din oras catre Filiasi, politistii au reusit sa-l blocheze si sa-l opreasca.


Neavind ce face, soferul a coborit din Cielo si le-a inminat actele politistilor. Din cartea de identitate a individului, agentii au aflat ca au de a face cu un craiovean pe nume Sorin Rusu, de 34 de ani, iar in certificatul de inmatriculare al masinii au observat ca autoturismul este proprietatea unei femei. Cind a aflat ca i se va retine permisul de conducere pentru ca nu a oprit la semnalul politistului si ca agentii vor sa-l puna sa sufle si in etilotest, Rusu a inventat un pretext pentru a se intoarce la masina, a urcat la volan, a demarat brusc si… a „intins-o“. Le-a lasat amintire oamenilor legii toate actele. Stiind cu cine au de a face si de unde sa-l ia, politistii nu l-au mai urmarit. Intre documentele acestuia au avut surpriza sa gaseasca si o dovada care tinea loc permisului de conducere, pe care alti politisti avusesera grija sa i-l ia nu cu mult timp in urma. Insa dovada nu mai era valabila, asa ca Sorin Rusu risca sa se aleaga si cu dosar penal pentru conducere fara permis.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS