10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Raspundem cititorilor

Problema acoperisului poate fi rezolvata


Ioana Marinescu, din Filiasi, ne-a sesizat problemele pe care le are de citeva luni cu acoperisul si imposibilitatea de a rezolva situatia. „Am cumparat un apartament la etajul patru, in orasul Filiasi, prin intermediul unei agentii neautorizate. Cind am facut tranzactia, mi s-a spus ca nu sint probleme cu izolatia blocului. Eu m-am bazat pe acest fapt si l-am cumparat. Asta se intimpla pe 3 februarie, cind zapada nu se topise, dar dupa aceea am avut probleme, in holul de la intrare in apartament trebuind sa refac izolatia. Am chemat o persoana autorizata, care a venit si mi-a spus ca nu este nici o problema. In aceasta situatie, nu mai stiu ce sa mai fac“, ne-a scris Ioana Marinescu.


Gds: Daca persoana la care ati apelat este autorizata, iar izolatia nu a fost facuta bine, aceasta este obligata sa intervina. In caz contrar, puteti sa o actionati in judecata, daca in contractul pe care l-ati incheiat era stipulat si un termen de garantie, care nu a expirat. Pentru a reclama agentia imobiliara neautorizata, apelati la Uniunea Nationala a Agentiilor Imobiliare, filiala Craiova.


Doleantele isi vor gasi solutionare


Pe adresa redactiei a sosit o scrisoare din partea domnului Constantin Dima, care reclama autoritatile locale din comuna Bratovoiesti. Acesta sustine ca a fost ignorat de reprezentantii primariei, care refuza sa ii intocmeasca actele necesare pentru ca fiul sau sa beneficieze de alocatie complementara: „Va transmit multumirile mele pentru felul in care ati procedat cu mine, batind cu pumnii in masa de parca as fi fost un infractor. V-a suparat ca v-am spus ca pentru cinci persoane mi s-a calculat un cuantum de 1.300.000 de lei, iar dupa ce baiatul a plecat in armata, l-am declarat la primarie, pentru a fi scazut de la ajutorul social, asa cum prevede legea, si, dupa ce l-ati scazut, ajutorul social a crescut la 1.700.000 de lei. Am depus si o cerere pentru un loc de casa, pentru baiatul meu, care e insurat si are un copil, de un an si jumatate, si mi se spune ca toate cererile sint la prefectura. Ultimul lucru pentru care va multumesc din tot sufletul este faptul ca tineti de pe 17 ianuarie 2005 dosarul fiului meu inchis intr-un dulap, razbunindu-va pe copilul meu“.


Gds: Am sesizat reprezentantii primariei cu privire la problemele dumneavoastra si ni s-a raspuns ca in cel mai scurt timp doleantele va vor fi rezolvate, in cazul in care veti depune toate actele necesare la dosare. In ceea ce priveste problemele legate de locul de casa, unul dintre fii dumneavoastra a beneficiat de acesta, iar din lipsa de teren Consiliul Local al comunei Bratovoiesti a considerat ca celalalt fiu nu poate beneficia de alt loc. Pentru mai multe informatii, adresati-va din nou functionarilor primariei, iar, in cazul in care nu veti fi ajutat, intocmiti o reclamatie administrativa importiva celor care nu doresc sa va ofere infomatii.


Ecarisajul isi va face treaba


Problema ciinilor fara stapin a fost reclamata de craioveanca Anca Bogdan, care zilele trecute a fost muscata. „Doresc sa sesizez ca, in urma articolului dumneavoastra cu privire la carantina din zona Craiovei, declarata din pricina unui animal turbat, am sunat la numarul 422.733 si 984, pentru a sesiza prezenta unui ciine deosebit de agresiv, in imediata apropiere a locului unde lucrez. Am obtinut doar promisiuni. Am sunat din doua in doua zile, dar nu s-a luat nici o masura. Daca considerati oportun, va rog sa scrieti un articol, ca poate asa vom scapa de acest ciine“, a precizat femeia.


Gds: De data aceasta, am sesizat noi problema la telefonul cetateanului si ni s-a raspuns ca in cel mai scurt timp ciinele din acea zona va fi prins de echipajul de la ecarisaj. Chiar azi o echipa se va deplasa la locul sesizat de dumneavoastra.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS