3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrefectul de Gorj, indragostit rau de omida paroasa

Prefectul de Gorj, indragostit rau de omida paroasa

• Stefan-Marian Popescu-Bejat a vorbit intr-o conferinta de presa despre frumusetea omizii paroase: „Daca te uiti in detaliu, ea este chiar frumusica: are sase puncte albastre. Asta este! Sint niste date ale naturii. Nu te poti opune asa!“ • Directia Silvica Gorj a cheltuit pina in prezent 16 miliarde de lei pentru combaterea omizii paroase, insa aceasta isi face in continuare de cap


Directia Silvica Gorj a cheltuit peste 16 miliarde pentru stirpirea omizilor care au atacat o buna parte din padurile judetului, insa localnicii se pling ca nu mai pot scapa de ele. Pe linga paduri, insecta a invadat curtile caselor, viile si livezile, iar la Carbunesti omizile au patruns in spital si au afectat si activitatea unitatii militare din zona. In cadrul unei conferinte de presa, prefectul de Gorj, Stefan-Marian Popescu-Bejat, a dat explicatii ironice, cind a venit vorba de ineficienta si chiar inexistenta actiunilor intreprinse pentru combaterea daunatorului. Daca Directia Silvica se poate lauda cu stropirea a 43.000 de hectare de padure, populatia nu a primit nici un fel de sprijin pentru a scapa de omizile care la Carbunesti au facut si victime in rindul persoanelor alergice.


Primul om al judetului s-a declarat invins


Prefectul de Gorj s-a recunoscut invins de omizi, acestea fiind considerate un „dat“ al naturii care trebuie acceptat ca atare. Stefan-Marian Popescu-Bejat a vorbit si despre frumusetea omizii: „Mi se pare atit de normal pe cit vi se pare si dumneavoastra ceea ce se intimpla cu omizile. Nu stiu daca eu trebuie sa iau masuri. Eu nu stiu daca pot sa umblu dupa himere… Ma rog, tratamentele se fac cu bani. Eu am mers personal si i-am spus si soferului: «Ba, e un atac foarte puternic aici!»… Nu avem ce sa facem… astea trec. Este impropriu sa spui ca ai fost muscat de omida. Se pot face alergii. Este adevarat. Uite, si eu, de exemplu, fac alergie la veninul de albina. Daca te uiti in detaliu, ea este chiar frumusica: are sase puncte albastre. Asta este! Sint niste date ale naturii. Nu te poti opune asa!…Traim in România! Asta este! Raspunsul este asta: Rabdare! Asta este!“, a precizat prefectul de Gorj, cind a fost intrebat ce trebuie sa faca populatia pentru a scapa de omizi.


Primarul din Carbunesti acuza


Gheorghe Novac, seful Directiei Silvice Gorj, a declarat ca omizile nu au fost eliminate in totalitate, insa cele care mai sint nu mai maninca atit de multe frunze: „In paduri mai sint, dar nu maninca atit de multe frunze. Sint foarte putine. Mai sint in partile de liziera, pe copacii izolati. Noi nu am stropit peste tot. Nu am combatut in curtile oamenilor. Zonele unde s-a stropit sint Carbunesti, Hurezani, Pesteana, Turceni, Stoina si o parte din Motru. Am stropit 43.000 de hectare de padure. A costat 16 miliarde de lei, cu tot cu substanta“, a afirmat directorul Novac. Recent, primarul din Carbunesti, Cristian Toader Pasti, a acuzat ineficienta substantei utilizate: „Nu stiu ce s-a folosit, dar omizile parca sint tot mai frumoase, mai jucause. Probabil ca o sa moara de batrinete. La mine e plin de omizi. La unitatea militara nu se mai pot descurca, iar la spital, ce sa mai zic… Au mers cu avioanele alea, au stropit cu niste apa chioara in ochii omizilor si astea au lesinat un pic“, a declarat primarul orasului Tirgu Carbunesti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS