16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Scurte stiri

Societatea Scriitorilor Olteni lanseaza doua carti la a zecea aniversare


Societatea Scriitorilor Olteni sarbatoreste azi un deceniu de la infiintare, la Muzeul Literaturii din Craiova. Moderatorul colocviului este scriitorul Mihai Dutescu, iar revista publicatiilor de cultura din România si strainatate va fi prezentata de prof. dr. Marian Barbu. Cu acest prilej, Ilie Purcaru isi va lansa volumul „Poeme“, aparut in editie bilingva (româna-franceza), care va fi prezentat de scriitorii Tudor Nedelcea si Marian Barbu. De asemenea, scriitorul Alexandru Gheorghe isi va lansa romanul istorico-social „Nu omoriti «Talpa Tarii»“, despre care vor vorbi scriitorii Dinu Sararu, Mihai Dutescu si general-magistrat Dan Dinuica – unul dintre protagonistii romanului. Nu vor lipsi poeme, schite si epigrame in lectura autorilor, iar programul muzical, adecvat momentului aniversar, va fi sustinut de compozitorul Florin Stanoiu. (C.I.)


Elena Gherghina, noul director general al Finantelor oltene


La sediul Ministerului Finantelor Publice s-a desfasurat ieri ultima parte a concursului pentru postul de director al Directiei Generale a Finantelor Publice Olt. La concurs s-au inscris Elena Gherghina si Ion Encescu, ambii membri PNL, prima fiind preferata de conducerea Prefecturii Olt pentru ocuparea postului. Concursul de ieri a confirmat ceea ce se stia dinainte, si anume ca Elena Gherghina se va impune in fata contracandidatului sau. Ea urmeaza sa fie numita oficial pe post in cursul saptaminii viitoare. Pina atunci, ea va trebui sa-si rezolve situatia de la actualul loc de munca, respectiv firma de paza a SC ALRO SA Slatina. Interimatul la conducerea fiscului oltean a fost asigurat de Marin Boldeanu, care, ar urma sa ocupe functia de director la Trezoreria municipiului Slatina. (M.M.)


Nou director adjunct la Politia Comunitara Tirgu Jiu


Noul adjunct al sefului Politiei Comunitare Tirgu Jiu este Florin Urdea, care a ocupat pina in momentul numirii pe acest post functia de sef al Serviciului de Avize si Autorizari din cadrul Primariei Tirgu Jiu. Directorul Politiei Comunitare este Ion Tudor, care pina in urma cu citeva luni, a fost directorul Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului Gorj. (A.I.)


Construirea de locuinte ANL in Tirgu Jiu, sistata


Programul ANL privind construirea de locuinte in municipiul Tirgu Jiu a fost sistat. Conform etapei a II-a din acest an, trebuia sa se execute doua blocuri cu 100 de locuinte. Anul acesta se va incepe constructia unui bloc cu 25 de garsoniere, care va fi realizat cu fonduri de la bugetul local. La primarie sint inregistrate peste 1.000 de cereri pentru acordarea de locuinte. (A.I.)


Muzeu de arta linga Coloana fara Sfirsit


O delegatie de oameni de afaceri americani, condusa de Radu Mihai, presedintele unei fundatii culturale cu sediul in SUA, va veni saptamina viitoare in Tirgu Jiu, pentru a analiza posibilitata construirii linga Coloana fara Sfirsit a unui muzeu de arta care sa poarte numele artistului Constantin Brâncusi. Radu Mihai a cumparat in urma cu citiva ani un teren linga acest monument, pe care erau amenajate o parcare si un WC public. (A.I.)


28 de localitati gorjene nu si-au reinnoit planurile urbanistice


28 de localitati din judetul Gorj nu au refacut planurile urbanistice generale. Conducerea Consiliului Judetean Gorj a solicitat guvernului 1,7 miliarde de lei pentru efectuarea planurilor urbanistice, dar nu a primit decit 500 de milioane de lei, din care 200 de milioane au fost folosite pentru planurile efectuate anul trecut. Astfel, fiecare localitate trebuie sa achite costurile din bugetul propriu. (A.I.)


Seminar regional pentru modernizarea invatamintului profesional si tehnic


Craiova a fost ieri gazda unuia dintre cele sapte seminarii regionale organizate de Ministerul Educatiei si Cercetarii, in cadrul proiectului de modernizare a invatamintului tehnic si profesional, intitulat PHARE TVET RO. Potrivit organizatorilor, aceste seminarii au rolul de a pregati si informa scolile si partenerii sociali cu privire la noile cerinte ale invatamintului profesional si tehnic, de a facilita comunicarea institutionala la nivel regional, judetean si local si de a contribui la dezvoltarea parteneriatului scoala – comunitate. Seminarul de la Craiova face parte din cel de-al doilea proiect de dezvoltare institutionala dintr-un program PHARE multianual 2001-2003 cuprins in asistenta pentru coeziune economica si sociala. Printre participantii la eveniment s-au aflat inspectorii scolari generali, directorii unitatilor scolare cu profil tehnic si reprezentanti ai unor consilii locale si ai consiliilor judetene din regiunea Oltenia. (S.T.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS