11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOaspete spaniol pe meleaguri craiovene

Oaspete spaniol pe meleaguri craiovene

Ambasadorul Spaniei, Pablo Garcia-Berdoy, s-a aflat ieri la Craiova, pentru a lua parte la diverse evenimente culturale care au avut loc in Cetatea Banilor cu ocazia implinirii a 400 de ani de la publicarea primei parti a celebrului roman „Don Quijote de la Mancha“, scris de Miguel de Cervantes Saavedra.


Numeroase manifestari literare si artistice sint organizate anul acesta atit in Spania, cit si in lume pentru a celebra aceasta capodopera, „cea mai buna carte din lume“, potrivit opiniilor scriitorilor din intreaga lume.


Cu acest prilej, Excelenta sa a luat parte la mai multe intrevederi, atit la Primaria Craiova, cit si la Sala Albastra a Universitatii din Craiova, unde a avut loc Congresul „Don Quijote – 400 de ani in cultura europeana“. Ambasadorul s-a intilnit cu prefectul de Dolj, Nicolae Giugea, si cu presedintele consiliului judetean, Ion Prioteasa.


Ambasadorul Spaniei a declarat ca orasul Craiova si judetul Dolj au un potential extraordinar si a asigurat ca guvernul tarii sale va sprijini mai multe proiecte care se vor derula aici pe viitor. De asemenea, ambasadorul Pablo Garcia-Berdoy a afirmat ca România are o perspectiva solida si ca intelege eforturile pe care le depune poporul român de a construi o economie stabila pentru a se integra in Uniunea Europeana. Excelenta sa a explicat ca si Spania a trecut printr-o experienta asemanatoare.


Domnia sa a tinut sa sublinieze ca atit România, cit si Spania au o traditie industriala si ca sectorul agricol din tara noastra este un domeniu foarte interesant, dar din pacate nu este exploatat la capacitate maxima. In final, Pablo Garcia-Berdoy a asigurat ca va reveni cu mare placere in Craiova, unde s-a simtit „ca acasa“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS