14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFructele, mai scumpe decit carnea

Fructele, mai scumpe decit carnea

In piete, preturile la legume si fructe au inceput sa sara in aer. Fructele deja zac pe tarabele vinzatorilor pentru ca nimeni nu indrazneste sa se apropie de acestea din cauza preturilor foarte ridicate. Capsunile costa 30.000- 70.000 de lei/kg. Insa cind vine vorba de cirese, preturile par sa nu mai aiba limite, un kilogram costind peste 30.000 de lei, ajungind chiar la 140.000 de lei, mai mult decit un kilogram de carne de vita, care costa 136.000 de lei.


„Avem foarte multa marfa, dar raminem cu ea aici pentru ca nu prea cumpara nimeni. Este adevarat ca sint preturi mai ridicate, dar nu este vina noastra, ci a celor care aduc marfa, pentru ca de multe ori fructele nu sint din tara sau sint aduse de la sere“, a declarat Florina Maris, vinzatoare. Majoritatea fructelor sint aduse direct din sere si au un pret ridicat. „Chiar daca nu toti recunosc acest lucru, eu stiu ca toate aceste fructe foarte mari nu puteau creste asa in gradina, dar sint injectate cu anumite substante care le hranesc si astfel pot fi aduse mai devreme pe piata si vindute la un pret mai ridicat“, a precizat Ioana D., vinzatoare.


Un studiu statistic recent privind cresterea preturilor la produsele alimentare demonstreaza ca in ultimele doua luni cele mai mari cresteri de preturi s-au inregistrat la fructe si conserve din fructe. Indicele pretului de consum in luna aprilie si mai a fost de 105,3% la fructe, fata de 100,4% la produsele din carne. De la 1 iunie sint asteptate noi majorari de preturi la fructe si legume.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS