17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGreva feroviarilor, aminata din cauza inundatiilor

Greva feroviarilor, aminata din cauza inundatiilor

Greva generala din transporturile feroviare anuntata pentru astazi a fost aminata cu 24 de zile, din cauza inundatiilor din vestul tarii. Potrivit liderului Uniunii Sindicatelor Miscare Comerciala (USMC) din cadrul Regionalei CFR Craiova, Gheorge Fratica, decizia a fost luata de conducatorii celor cinci federatii din transporturile feroviare la solicitarea sindicalistilor din judetul Timis, care au cerut aminarea grevei generale, avind in vedere situatia deosebita din acest judet, unul dintre cele mai afectate de inundatii. „Nu ne-a fost usor sa acceptam aminarea grevei, avind in vedere problemele grave cu care ne confruntam, insa in contextul actual a fost necesara. In judetul Dolj, mai mult de 60 la suta dintre membrii nostri de sindicat au fost de acord“, a precizat Fratica.


Daca nu ar fi fost declaratia liderului, am fi fost tentati sa credem ca decizia de sistare a grevei generale a fost facuta „cu pistolul la timpla“. Printr-o bizara coincidenta, tocmai in momentul in care s-au hotarit sa amine greva, sindicalistii din transportul feroviar au primit o citatie de la Curtea de Apel Bucuresti prin care erau anuntati ca Ministerul Transporturilor i-a dat in judecata, caz in care continuarea grevei ar fi fost foarte putin probabila. „Au declarat greva neconstitutionala din cauza situatiei provocate de inundatiile din tara si s-au folosit de asta ca sa ne dea in judecata, stiind ca vor avea cistig de cauza. Daca declansam greva pe 12 (astazi – n.r.), asa cum stabiliseram initial, a doua zi ar fi fost sistata“, a precizat Fratica.


Conducerile federatiilor sindicale din transporturile feroviare se vor intilni pe 23 mai, pentru a pune la punct detaliile in vederea declansarii grevei generale pe 26 mai, in cazul in care negocierile vor da gres.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS