14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateInvestitie italiana de proportii la Slatina

Investitie italiana de proportii la Slatina

Grupul international Pirelli & Continental AG va realiza la Slatina cea mai mare investitie a firmei din zona balcanica. Reprezentanti ai trustului si ai firmei TMG Stuttgart, care se ocupa de proiectarea si implementarea proiectului de la Slatina, au organizat joi, 28 aprilie, in prezenta oficialitatilor municipiului si judetului, o prezentare in aer liber a investitiei.


Pe locul unde urmeaza sa fie ridicata fabrica, aflat in imediata apropiere a municipiului, Paolo Benea, project manager, Pirelli Tyres Romania, a spus ca noua societate se va intinde pe o suprafata de 90.000 mp si va cuprinde cladiri pentru birourile serviciilor administrativ si tehnic, hale de productie unde se vor produce corzi din otel pentru anvelope, o cantina si o centrala electrica. Pina in prezent, s-a reusit obtinerea autorizatiei de constructie doar pentru ridicarea a trei hale de productie, care urmeaza sa fie date in folosinta la inceputul anului viitor si in care vor munci aproximativ 700 de persoane. Restul spatiilor vor fi amenajate dupa ce se vor obtine si celelalte autorizatii.


Prezent la eveniment, primarul municipiului, Darius Vilcov, a declarat ca investitia va resuscita zona din punct de vedere economic si va duce la reducerea semnificativa a ratei somajului prin locurile de munca infiintate. Dupa finalizarea investitiei, la Slatina se estimeaza ca se vor produce anual 30.000 de tone de corzi metalice din otel pentru anvelope. Demarate in luna octombrie a anului trecut, lucrarile au ca termen de finalizare vara anului 2007 si vor duce la aparitia a circa 1.800 de locuri de munca. Costul total al investitiei a fost evaluat la o suta de milioane de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS