8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConsiliul judetean si prefectura au ajuns in instanta

Consiliul judetean si prefectura au ajuns in instanta

• Organizarea concursului de directori la Protectia Copilului, pe masa judecatorilor de la Tribunalul Dolj • Prefectura Dolj contesta competenta presedintelui CJ, Ion Prioteasa, de a infiinta comisia de examinare • Daca va avea cistig de cauza, cei trei directori adjuncti de la DJASPC isi vor pierde posturile


Prefectura a dat in judecata Consiliul Judetean (CJ) Dolj, solicitind desfiintarea unei decizii a presedintelui Ion Prioteasa, prin care acesta a stabilit componenta comisiei de examinare la concursul organizat recent pentru functiile de directori adjuncti ai Directiei Judetene de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DJASPC).


In urma organizarii concursului, Victoria Croitoru, Maria Manolache si Dumitru Herascu au devenit directori adjuncti ai respectivei institutii din subordinea CJ Dolj. Totusi, prefectura contesta in instanta competenta presedintelui CJ, Ion Prioteasa, de a emite decizia de infiintare a comisiei de examinare. Potrivit lui Eugen Marinescu, directorul Directiei de contencios administrativ si avizul legalitatii actelor din cadrul prefecturii, numai directorul general al DJASPC avea dreptul legal sa constituie acea comisie de examinare. „Comisia de examinare trebuia alcatuita de directorul interimar al DJASPC, Victoria Croitoru. Este adevarat, urma sa participe si ea la concurs, pentru functia de director adjunct, dar nu cred ca era o problema“, a declarat Marinescu. Tot acesta spune ca mai exista o solutie: comisia sa fie infiintata de directoarea generala, Gabriela Nituica, cea care tocmai isi cistigase postul prin concurs. Numai ca pentru aceasta ea trebuia aprobata si numita in functie de plenul CJ Dolj, intrunit intr-o sedinta extraordinara. Termenul la care cele doua parti trebuie sa se prezinte la Tribunalul Dolj este 17 mai. Daca Prefectura Dolj va cistiga procesul, va fi ca si cum comisia de examinare nici nu a existat, rezultatele concursului pentru posturile de directori adjuncti vor fi anulate, iar concursul, reluat.


Reprezentantii CJ Dolj sustin ca ei au dreptate


Presedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, semnatarul deciziei contestate (nr. 153/2005), a declarat ca va astepta ca diferendul sa fie transat in justitie. „Am primit deja citatia. Cei de la prefectura au opinia lor, noi avem propria opinie, dupa ce am consultat juristii. Comisia este infiintata conform HG 1.431/2004, privind regulamentul-cadru de organizare si functionare a DJASPC, facind uz de prerogativele presedintelui CJ, potrivit Legii nr. 215/2001, a administratiei publice locale“, a spus Prioteasa.


La rindul sau, Gheorghe Barbarasa, secretarul general al CJ Dolj, a declarat: „In ultimii 15 ani de administratie, este al doilea proces intre prefectura si consiliul judetean. Este o interpretare diferita a legii. Noi, cei de la CJ, am interpretat HG nr. 1.434/2004 intr-un fel, si anume ca, pentru directia nou-infiintata, comisia de examinare pentru concursul de ocupare a posturilor de directori este numita de presedintele CJ. Prefectura face referire la HG nr. 281/1998, care reglementeaza cadrul general de organizare a concursurilor. Cea pe care ne bazam noi este o lege speciala care reglementeaza expres activitatea DJASPC“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS