22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBiciclete cu girofar pentru politistii doljeni

Biciclete cu girofar pentru politistii doljeni

Inspectoratul Judetean de Politie (IJP) Dolj s-a dotat, de ieri, cu 104 vehicule noi pentru posturile de politie din mediul rural. Nu este vorba despre autovehicule de teren performante si nici macar de Dacii, ci despre… biciclete.


Agentii care trebuia sa marsaluiasca prin sate de cele mai multe ori recurgeau la masinile personale, ori la… pingele.


In toamna anului trecut, pe la inceputul lunii septembrie, Inspectoratul General al Politiei Române (IGPR) anunta ca va achizitiona 1.000 de autoturisme Dacia Logan si Solenza, pentru acoperirea deficitului de autoturisme al politiei. Dupa doua saptamini, conducerea IGPR a uitat subit de cele 1.000 de autoturisme si a anuntat ca va achizitiona… biciclete. Ceea ce s-a si intimplat, dar dupa sase luni.


Ni-no, ni-no pe doua roti


Din 3.000 de biciclete achizitionate de politie la nivel national, 104 au ajuns ieri in Dolj. Vehiculele pe doua roti sint, ce-i drept, ultramoderne. Au schimbatoare Shimano, cu 18 viteze, sint dotate cu trusa de scule, pompa de umflat cauciucuri, oglinda retrovizoare, far cu dinam, ba chiar si semnalizare stinga/dreapta si stop pe frina. Au insa si dotari suplimentare, despre care unii ar spune ca sint de-a dreptul hilare: sirena cu patru tonuri si girofar cu leduri, basca faptul ca poarta in trei locuri inscriptia „POLITIA“. In fata coarnelor au prins un fel de cos, pentru ca politistul-biciclist sa aiba unde sa-si puna clasica mapa. Iar ca agentii sa nu ramina fara noile lor vehicule, care au costat aproximativ cinci milioane bucata, bicicletele au in dotare si un lant antifurt, cu care oamenii legii sa-si „priponeasca“ vehiculele de serviciu de pomi, stilpi sau garduri. Conducerea IGPR a decis ca lanturile antifurt sa se inchida cu cheie, si nu cu o yala cu cifru, pentru a preintimpina situatiile in care politistii isi vor lasa bicicletele legate de vreun pom si vor pleca pe jos, pentru ca au… uitat cifrul.


„Cele 104 biciclete vor fi repartizate cite una la fiecare post de politie din mediul rural, pentru ca politistii sa le foloseasca in activitatile de patrulare, pentru a se deplasa la solicitarile cetatenilor, dar si pentru prevenirea si combaterea fenomenului infractional. Apreciez ca aceste biciclete sint foarte utile, de altfel politistii au fost intrebati si s-au aratat multumiti de dotarea cu biciclete“, a declarat comisarul Gheorghe Sandu, ofiterul coordonator al Centrului Zonal Leu din cadrul IJP Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS