15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDelapidare la Asociatia de Proprietari nr.10 Valea Rosie

Delapidare la Asociatia de Proprietari nr.10 Valea Rosie

Fostul administrator si-a insusit aproape 60 de milioane din banii locatarilor


Angela Neagoe, de 56 de ani, din Craiova, a fost trimisa in judecata, saptamina trecuta, de Parchetul de pe linga Judecatoria Craiova, sub acuzatiile de delapidare si fals in inscrisuri sub semnatura privata, infractiuni savirsite in perioada 1996-2002, cind a indeplinit functia de administrator al Asociatiei de Proprietari nr.10 Valea Rosie.


Plati fictive catre furnizori si achitari de salarii inventate


In virtutea functiei de administrator de asociatie, Angela Neagoe avea ca atributii incasarea sumelor de bani platite de locatari si achitarea facturilor emise de furnizori. Asa cum au stabilit organele de ancheta, femeia si-a insusit in mod repetat, in perioada 7.04.1999 – 25.11.2000, diferite sume de bani, cuprinse intre unu si cinci milioane de lei, pentru justificarea carora a completat fictiv mai multe dispozitii de plata, prin care „atesta“ achitarea unor servicii, a unor salarii sau pur si simplu dispozitiile de plata nu aveau un „scop“ precizat. Prejudiciul produs asociatiei pe aceasta cale, astfel cum a fost stabilit de expertiza contabila efectuata in cauza, se ridica la 58.426.543 de lei.


Audiata de procurori in dosarul penal care i s-a intocmit, Angela Neagoe a recunoscut initial ca a completat cu date nereale 18 dispozitii de plata, sustinind ca a facut asta pentru a „acoperi“ sumele de bani incasate, dar nefolosite pentru plata furnizorilor. La o noua audiere, fosta administratoare a Asociatiei de Proprietari nr.10 Valea Rosie a dat inapoi si nu a mai recunoscut ca si-ar fi insusit banii. Procurorii au considerat ca probele pe care le au la dosar arata indubitabil ca femeia este vinovata, catre aceasta concluzie conducindu-i inclusiv faptul ca Angela Neagoe a acoperit integral prejudiciul, ba chiar a platit si vreo 65 de milioane in plus, suma reprezentind lipsuri in gestiune care nu-i erau imputabile.


Acuzata de delapidare si fals in inscrisuri sub semnatura privata, pensionara Angela Neagoe risca acum ani grei de puscarie pentru ca s-a „infruptat“ din banii platiti de locatari la intretinere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS