21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Scurte stiri

CSM vrea custodia Hipodromului din Parcul „Romanescu“


Clubul Sportiv Municipal (CSM) Craiova a intentat recent o actiune de constatare in instanta impotriva primariei, pentru obtinerea custodiei Hipodromului din Parcul „Nicolae Romanescu“.


Hipodromul face parte din domeniul public al municipiului si este in prezent administrat de primarie impreuna cu parcul, insa clubul vrea sa obtina administrarea acestuia dupa ce ani buni s-a ocupat de aceasta activitate fara sa detina acte. „Probabil, tocmai pentru ca s-au ocupat pina acum de Hipodrom, instanta ar putea constata ca acesta ar trebui sa fie al lor cu acte“, a declarat primarul Antonie Solomon.


                                    Lansare de carte la Muzeul de Arta Craiova


Scriitorul american de origine româna Andrei Codrescu isi lanseaza astazi, la ora12.30, in Sala Oglinzilor a Muzeului de Arta Craiova, volumul „Instrumentul negru“. La manifestarea organizata de Editura „Scrisul Românesc“, Biblioteca Judeteana „Alexandru si Aristia Aman“ si Muzeul de Arta din Craiova vor participa printre altii: Carmen Firan, autoarea volumului de proza „Caloriferistul si nevasta hermeneutului“, Nicolae Panea, prorectorul Universitatii din Craiova, Constantin M. Popa, critic si istoric literar, Florea Firan, directorul Editurii „Scrisul Românesc“ si Mihai Ene, redactorul revistei „Scrisul Românesc“.


S-a spinzurat pentru ca nu mai avea bani sa-si intretina fiica


Un barbat, de 46 de ani, din Dabuleni – Dolj si-a pus capat zilelor, pentru ca nu avea cu ce sa-si mai intretina fiica la facultate. Miercuri seara, in jurul orei 19.00, Stefan Cimpoeru a fost gasit mort de sotia sa. Barbatul se spinzurase in podul casei, cu ajutorul unui cablu electric agatat de unul dintre capriorii acoperisului. In urma investigatiilor efectuate cu privire la motivele sinuciderii, politistii din localitate au aflat ca Cimpoeru amenintase de mai multe ori ca isi va lua viata, pentru ca nu mai avea cu ce sa-si intretina la facultate fiica de 21 de ani, studenta la Litere, in Craiova.


1% dintre craioveni multumiti de activitatea functionarilor publici


Mii de craioveni au apelat de la inceputul anului la telefonul cetateanului 984. Majoritatea mesajelor primite au vizat lipsa iluminatului public si defectiuni sau intreruperi la furnizarea energiei elctrice. Lista cu problemele craiovenilor este pusa la dispozitie in fiecare zi viceprimarului Gherghe Nedelescu, care, dupa ce le analizeaza, le inainteaza functionarilor din subordinea sa. O alta problema care a fost prioritara pentru craioveni are legatura cu salubrizarea orasului. Doar aproximativ 1% dintre cei care au aplelat 948 i-au felicitat pe angajatii primariei pentru munca pe care o depun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS