9.8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMirajul strainatatii lasa indiferente cadrele medicale

Mirajul strainatatii lasa indiferente cadrele medicale

Ofertele de munca in strainatate pentru cadrele medicale nu mai sint atit de tentante cum erau odinioara. O dovedeste numarul din ce in ce mai mic al celor interesati. In afara anunturilor sosite prin Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca, unitatile sanitare din Craiova au fost invadate si de alte oferte de acest gen. Ultimul racnet in materie de serviciu bine platit vine din partea unei agentii de plasare a fortei de munca, de seriozitatea careia garanteaza ITM Arad, care a impinzit spitalele din Craiova cu afise prin care promite intre 1.300 si 1.700 de euro pe luna, plus sporuri, cazare gratuita si alte facilitati pentru a lucra in Italia. Oferta este valabila pentru asistentii de medicina generala si kinetoterapeuti.


Craiovenii nu se arata interesati de oferta, dovada ca pina acum nu a fost inregistrata nici o solicitare in acest sens. Pe de o parte, tinerii nu se mai lasa atrasi cu atita usurinta de mirajul strainatatii. Citiva studenti la Medicina au sunat sa vada despre ce este vorba, insa deocamdata nu s-a inscris nimeni. Cei mai multi au fost descurajati de faptul ca o conditie obligatorie pentru a trece de selectie este cunoasterea limbii italiene. Pe de alta parte, cadrele medicale cu experienta s-au obisnuit cu viata tihnita si nu se mai simt atrasi de aventura muncii in strainatate. Doar o mica parte fac nazuri atunci cind vine vorba de salariu, cu toate ca in România 1.700 de euro reprezinta venitul pe mai mult de un an al unui asistent medical.


„In nici un caz nu as face asa ceva. La prima vedere salariul este atractiv, insa daca ne gindim si la cit de scump este traiul in Italia, nu m-as incumeta“, a spus Ion Cotojman, liderul SANITAS al Spitalului de Urgenta Craiova, gindindu-se la privilegiile pe care le are in prezent, dar probabil si la responsabilitati.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS