6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSfaturi juridice de la Gazeta de Sud

Sfaturi juridice de la Gazeta de Sud

Avocatul Eugen Balaci va raspunde


Viorica Macesanu: In situatia in care apreciati ca ati suferit un prejudiciu material din culpa societatii angajatoare, va puteti adresa, in temeiul art. 269, pct.1, Codul Muncii, cu o actiune prin care sa solicitati angajarea raspunderii patrimoniale a societatii cu care ati avut raporturi de munca.


Cererea va fi formulata in termen de trei ani de la data nasterii dreptului la actiune, conform art. 283, pct. 1, lit. c, Codul Muncii, si va fi adresata Tribunalului Judetean Dolj.


De asemenea, aveti posibilitatea sa va adresati Inspectoratului Teritorial de Munca, cu o sesizare prin care sa aduceti la cunostinta nemultumirile dumneavoastra, solicitind efectuarea unei verificari pentru lamurirea situatiei.


Nicolae Freci: In cazul in care, in urma rejudecarii procesului dumneavoastra, s-a pronuntat o hotarire definitiva de achitare, va puteti adresa cu o cerere la Tribunalul Dolj, in temeiul art. 504, Cod de Procedura Penala, pentru repararea pagubei suferite de dumneavoastra ca urmare a condamnarii pe nedrept.


Potrivit art. 504, alin. 3, Cod de Procedura Penala, in cazul in care ati fost incadrat in munca inainte de privarea de libertate, puteti solicita calcularea la vechimea in munca stabilita potrivit legii si timpul cit ati fost lipsit de libertate.


Actiunea poate fi introdusa in termen de 18 luni de la data raminerii definitive a hotaririi prin care ati fost achitat, in contradictoriu cu statul, prin Ministerul Finantelor Publice, potrivit art. 506, alin. 2 si 3, Cod de Procedura Penala.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS