17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCanalul din strada Viilor a devenit focar de infectie

Canalul din strada Viilor a devenit focar de infectie

Vinovati sint chiar locatarii din zona


Din cauza mirosului emanat de gunoaiele aflate in putrefactie, dar si a mizeriei din canalul colector de pe strada Viilor, locatarii din zona au alertat autoritatile locale. Oamenii se tem ca sanatatea le este pusa in pericol de gunoaiele din canalul colector. Serviciul Public de Salubritate va incepe igienizarea zonei luna aceasta. Serviciul va aviza organele de control din primarie sa ii sanctioneze pe cei care incalca legea.


Aproximativ un kilometru de canal colector de pe strada Viilor, din cartierul Bariera Vilcii, este folosit de citiva ani drept ghena de unii locuitori din zona. Oamenii recunosc ca in parte sint responsabili de focarul de infectie. De citiva ani, canalul este abandonat, iar oamenii arunca resturile menajere. Cei care care nu au incheiat contracte cu Serviciul Public de Salubritate arunca gunoiul menajer in canalul colector.


„Citeodata, nu putem sta in casa din cauza mirosului. Am alertat primaria, dar si regia de apa, deoarece in anumite portiuni canalul mai are apa. O parte din gunoaie sint aruncate chiar de unii dintre noi. Insa resturi arunca si cei care calatoresc cu trenul. Am vazut zeci de oameni care aruncau pe fereastra trenului fie resturi de mincare, fie sticle goale. Stau aici de citiva ani si lucrurile au stat la fel tot timpul. Am vrut sa vind casa, dar nu prea am avut oferte. Cind vedeau canalul, oamenii se razgindeau“, a spus Ilie Iovan, pensionar de pe strada Viilor.


Serviciul Public de Salubritate (SPS) va interveni in aceasta luna pe strada Viilor pentru inlaturarea gunoaielor si decolmatarea canalului. O actiune similara s-a desfasurat si in primavarea anului trecut, impreuna cu Regia Autonoma de Apa Craiova, cind s-a facut igienizare in zona. „Vom folosi persoanele care trebuie sa indeplineasca zilele de munca pe baza Legii nr. 416. Deoarece s-a acumulat foarte multa mizerie, vom munci aproximativ cinci zile. Pentru a fi siguri ca se va pastra curatenia, corpul de control va fi abilitat sa dea amenzi celor care arunca gunoiul in canalul colector. 90 la suta dintre locuitorii de pa strada Viilor au contracte incheiate cu noi. In loc sa scoata gunoiul la poarta, ca sa il ia masina Salubritatii, oamenii il arunca in canal“, a declarat Sorin Ciobanu, directorul SPS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS