8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVinatoare de ciini pe ulitele satului Grui

Vinatoare de ciini pe ulitele satului Grui

• Un paznic de vinatoare a impuscat ciinele unui localnic • O fundatie pentru protectia animalelor l-a reclamat la Parchet • Paznicul de vinatoare nu este la prima fapta de acest gen


Satenii din Grui, comuna Musetesti, judetul Gorj, au asistat zilele trecute la o adevarata partida de vinatoare, care a avut loc pe linga curtile lor, soldata cu impuscarea unui ciine. Sotii Brâncusi spun ca paznicul de vinatoare Cristian Scurtu le-a impuscat ciinele, dupa ce bause mai multe beri cu o ruda de- a sa.


Elena Brâncusi spune ca Cristian Scurtu i-a impuscat ciinele in plina zi, chiar din drum: „Marti, pe 5 aprilie, ne-a impuscat ciinele. Eram prin curte. Aveam grija de un nepotel de noua luni si faceam si treaba. L-am vazut pe Cristian Scurtu, impreuna cu Neofit Bijnea, la terasa de pe colt, consumind bere. Apoi, pe la 16.30, am auzit o bubuitura puternica. Nu am stiut ce se intimpla. Am crezut ca e vreun cutremur si am intrat in casa sa vad daca nu s-a darimat ceva. Apoi, i-am vazut pe Cristian Scurtu impreuna cu Neofit Bijnea la gard. Au plecat prin spatele gradinii. Pe urma am gasit si ciinele mort linga gard. Era impuscat. Nu stiu ce au avut cu el, ca era un ciine cuminte, nu facea rau la nimeni“. Miltiade Brâncusi a precizat ca „vinatorii“ au taiat nasul ciinelui, ca trofeu. Sotii Brâncusi au mai spus ca nu este prima data cind Cristian Scurtu a impuscat ciini pe raza localitatii.


Un alt localnic, Ion Dragoi, a sesizat fundatia pentru protectia animalelor „Pro Animals“, care a depus o plingere la Parchetul de pe linga Tribunalul Gorj impotriva paznicului de vinatoare. „Dupa ce au impuscat ciinele familiei Brâncusi, i-am vazut in spatele gradinii mele, unde am niste ciini de care am grija. Cred ca voiau sa ii impuste si pe ai mei. Cristian Scurtu a mai impuscat anul trecut niste ciini din sat. El e paznic de vinatoare in alta parte, nu la noi in sat, dar mai vine pe aici pe la cuscrul sau, Neofit Bijnea“.


Paznicul de vinatoare, cercetat pentru distrugere si incalcarea regimului armelor si munitiilor


Primarul comunei Musetesti, Constantin Manta, spune ca incidentul a avut loc in domeniul de vinatoare: „Seful de post l-a cercetat pe Cristian Scurtu. Am aflat de la el ca paznicul ar fi impuscat un ciine vagabond, care minca gaini, pe raza pepinierei pe care o are in grija. Eu nu l-am trimis sa impuste ciini“.


Prim-procurorul Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj, Gheorghe Emil Mota, spune ca sesizarea penala a fost inregistrata si se efectueaza acte premergatoare pentru infractiunile de distrugere si incalcarea regimului armelor si munitiilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS