6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024

Scurte stiri

Primaria Craiova vrea sa se imprumute la populatie


Ca sa faca rost de bani pentru realizarea proiectelor pe care le are in plan, primaria craioveana intentioneaza sa se imprumute la cetateni, prin emiterea de obligatiuni municipale. Primarul Antonie Solomon a precizat ca ideea emiterii de obligatiuni nu este noua, la aceasta varianta apelind pina in prezent mai multe primarii din tara. „Obligatiunile emise de primarie sint mai credibile si mai stabile decit o banca. Nu stim cite vom emite, depinde de cum se vind. Poate 50, 100 de miliarde de lei. Alte orase au vindut si in valoare de sase milioane de euro“, a spus Solomon. Primaria craioveana are deja pe tapet un proiect privind modernizarea centrului istoric al orasului, investitia fiind evaluata la peste 200 de miliarde de lei. In conditiile in care mare parte a bugetului local este grevat pe alte proiecte si cheltuieli cu institutiile din subordine, nu se stie de unde vor fi luati acesti bani, ideea imprumuturilor de la populatie fiind o posibila solutie.


Ion Tudor, numit oficial directorul Politiei Comunitare Tirgu Jiu


Ion Tudor a fost numit luni, oficial, la conducerea Politiei Comunitare Tirgu Jiu. Consiliul Local Tirgu Jiu a aprobat numirea acestuia in functia de director executiv al Politiei Comunitare Tirgu Jiu. Consilierul local Emanoil Popescu a cerut ca Ion Tudor sa sustina un concurs pentru a putea ocupa aceasta functie, dar propunerea lui nu a fost luata in seama. Ion Tudor a venit prin transfer de la Oficiul pentru Protectia Consumatorului Gorj, unde a ocupat functia de directror executiv.


Toalete ecologice in Tirgu Jiu


In municipiul Tirgu Jiu vor fi amenajate 26 de toalete ecologice. Acestea vor fi inchiriate pe o perioada de sase luni. Primaria va pune la dispozitie amplasamentele, iar montarea, intretinerea si reparatiile vor fi suportate de societatea care va oferi spre inchiriere aceste toalete. „Toaleta are rezervoare proprii, nu necesita realizarea racordurilor la utilitati, avind sistem propriu de curatare si dezinfectare“, se spune in referatul intocmit de comisiile de specialitate din cadrul Primariei Tirgu Jiu.


Interimat pe sfirsite la AJOFM Olt


Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale a stabilit cind se va finaliza interimatul la conducerea Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Olt. Pe 3 mai va avea loc, la Bucuresti, concursul pentru ocuparea functiei de director general al institutiei pentru urmatorii patru ani. Pina atunci, director general interimar va fi Ion Catrina. Potrivit algoritmului Aliantei Dreptate si Adevar, sefia AJOFM Olt ar urma sa apartina unui membru PD.


Marii debitori au ramas fara curent


SC ELECTRICA SA are de recuperat, in luna aprilie, 45 de miliarde de lei de la marii consumatori din Craiova. Desi au fost avertizati in numeroase rinduri, agentii economici au refuzat sa plateasca si au fost deconectati. Printre cei care au ramas fara curent se numara si CFR, care trebuia sa achite 25 de miliarde de lei, GRIMEX Oltenia cu opt miliarde de lei si ANIF Dolj – 1,5 miliarde de lei. Tot in topul marilor datornici figureaza si Regia de Termoficare, care ar putea ramine fara energie electrica daca in urmatoarele zile nu va plati debitul de sapte miliarde de lei. „Ii asteptam in continuare sa vina pentru a scapa de restante. Daca nu se conformeaza nu le vom mai da drumul la curent. Micii consumatori au si ei o datorie deloc de neglijat, de 18 miliarde de lei“, a precizat Stefan Croitoru, directorul ELECTRICA, sucursala Craiova. Printre datornici mai figureaza si consumatorii casnici cu o suma de opt miliarde de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS