16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVinzator de ziare, batut sub ochii trecatorilor

Vinzator de ziare, batut sub ochii trecatorilor

Ion Istraila, de 21 de ani, din Slatina, se indrepta catre casa, venind dinspre Gara Slatina. Cind a ajuns in zona Vilcea, doi tineri care veneau din sens opus l-au atacat pentru a-i lua banii. Mai intii l-au tirit linga un bloc aflat in constructie, apoi unul dintre indivizi l-a batut citeva minute, in timp ce celalalt il tinea de brate ca sa nu se poata apara.


Scapat din miinile agresorilor, Ion Istraila s-a dus la politie. Doua patrule au plecat in cautarea agresorilor, dar nu i-au mai gasit. Politistii l-au sfatuit pe reclamant sa revina a doua zi, pentru a depune o plingere.


„Lumea se inchina si isi vedea de drum“


Tinarul venea dinspre Gara Slatina, unde se intilnise cu citiva prieteni, si se indrepta catre casa. La ora 22.00, cind s-a intimplat incidentul, in zona Vilcea circula multa lume. „Mergeam spre casa, iar, cind am ajuns la ceas, am vazut cum doi indivizi se reped la mine si incep sa ma loveasca cu pumnii. Nu i-am vazut in viata mea, nici nu apucasem sa-mi dau seama ce e cu ei. In timp ce-mi dadeau pumni in stomac si in gura, m-au injurat si mi-au cerut sa le dau toti banii pe care ii aveam, ca altfel ma omoara. M-au tirit in blocul aflat in constructie, unde au continuat sa ma bata. Lumea se inchina si isi vedea de drum. Ce sa faca, cine sa se bage!?“, a spus Ion Istraila.


Scapat cu greu din miinile agresorilor, despre care nu poate spune altceva decit ca pe unul dintre ei il cheama Bila, asta pentru ca l-a auzit pe celalalt adresindu-i-se cu acest apelativ, Ion Istraila a mers la Politia Municipala sa reclame cele intimplate. S-au format doua patrule care au plecat imediat in cautarea agresorilor. „Am mers pina la gara cu politistii, dar nu i-am mai gasit. Fugisera printre blocuri“, a adaugat Istraila, care s-a ales cu geaca sfisiata, trei dinti rupti si vinatai pe fata.


Batut mar, a reusit sa-si salveze banii


Ion Istraila, zis „Gerard“, isi intretine sotia si copilul din banii cistigati cinstit. El este unul dintre primii vinzatori de ziare angajati de Gazeta de Olt si baiatul caruia putini ii pot reprosa ceva. Nu-si explica cine sint atacatorii, insa este fericit ca a reusit sa salveze banii pe care ii avea asupra lui. Este ciudat cum agresorii si-au dat seama ca Istraila avea bani, cu atit mai mult cu cit era imbracat modest. Numai ca pe el nu-l mai mira nimic, dupa cele patite de-a lungul unei saptamini, cind pina si politia l-a alergat, pe el si pe prietenii lui, pentru vina de a nu da in cap trecatorilor, de a nu tilhari, de a-si cistiga banii cinstit, vinzind ziare in intersectii. Ieri, a mers din nou la politie, pentru a depune plingere. Tinarul vrea dreptate, vrea liniste, vrea sa nu-i fie frica atunci cind merge spre casa, cu banii pentru piine.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS