21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSefii Politiei Gorj, dati in vileag pe internet

Sefii Politiei Gorj, dati in vileag pe internet

• Un site care poate fi accesat pe internet la adresa www.cica-justitie.go.ro face dezvaluiri uluitoare despre sefii Politiei Gorj • La adresa respectiva a fost postat un text care incrimineaza legaturile „necurate“ dintre comisarul-sef Constantin Nicolescu si omul de afaceri româno-american Clement Mocanu, denuntatorul lui Mischie • In vizorul celor care au realizat site-ul au intrat si adjunctii lui Nicolescu, respectiv Ion Voinescu si Victor Baroianu, purtatoarea de cuvint a IJP Gorj, Cornelia Micu, adjunctul sefului Politiei Municipale Tirgu Jiu, Salvador Caragea, precum si alti sefi de servicii din cadrul Politiei Gorj • Daca seful IJP nu a fost de gasit, purtatoarea de cuvint a Politiei Gorj a declarat ca nu se impune un comunicat, desi imaginea politiei gorjene a fost terfelita • Comisarul-sef Constantin Nicolescu s-a aflat ieri intr-o sedinta prelungita cu Bucurestiul, dind dispozitii sa nu fie deranjat • O parte dintre acuzatiile de pe site se confirma: Mocanu a efectuat lucrari la sediul IJP Gorj


Comisarul-sef al Politiei Gorj, Constantin Nicolescu, este considerat de realizatorii site-ului capul unei caracatite cu opt tentacule. Sint insirati aproape toti subalternii sai, carora li se aduc grave acuze de incalcare a legii sau se mentioneaza ca ar fi implicati in afaceri. Despre Constantin Nicolescu se mai spune ca i-ar fi oferit omului de afaceri Clement Mocanu lucrari la sediul Politiei Gorj si ca, in schimb, omul de afaceri i-ar fi modernizat o casa din comuna Danciulesti. Mocanu este cercetat in mai multe dosare, de unele ocupindu-se chiar institutia pe care o conduce Constantin Nicolescu.


In ciuda insistentelor cu care a fost cautat de reporteri, seful Politiei Gorj a evitat contactul cu presa, semn ca nu isi mai aduce aminte daca omul de afaceri Clement Mocanu i-a modernizat casa despre care s-a spus ca ar detine-o in comuna gorjeana Danciulesti, satul Obirsia. In urma cu o luna, ex-presedintele Consiliului Judetean Gorj, Nicolae Mischie, declara in fata judecatorilor de la Tribunalul Gorj ca omul de afaceri Clement Mocanu ar fi executat lucrari pentru anchetatori, iar in editia din 31 ianuarie, Gazeta de Sud publica pe prima pagina fotografia unei case luxoase, situata in comuna Danciulesti. Incercarea de a afla punctul de vedere al sefilor institutiilor care au instrumentat dosarele si probele in baza carora Nicolae Mischie a fost arestat preventiv, s-a dovedit sortita esecului. Singurul care, la data respectiva, si-a facut publica pozitia a fost Gheorghe Emil Mota, seful Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj, prim-procurorul precizind ca locuieste intr-un apartament cu doua camere, impreuna cu familia. In ceea ce il priveste pe comisarul-sef Constantin Nicolescu, acesta a refuzat categoric sa isi faca public punctul de vedere. Cu toate acestea, una dintre informatiile publicate pe site, cea referitoare la lucrarile realizate de firma ARC Tirgu Carbunesti la sediul Politiei Gorj, este reala. Astfel, potrivit unui document care poarta antetul institutiei, firma ARC a efectuat la sediul IJP Gorj, unde isi are biroul si Constantin Nicolescu, lucrari de inlocuire a conductelor de apa potabila si distributie agent termic.


Lucrarile au fost executate in luna martie 2003 si au costat 60 de milioane de lei. Tot firma ARC a efectuat, in septembrie 2003, lucrari de reparatii si inlocuire a instalatiilor la cinci grupuri sanitare. Valoarea lucrarilor efectuate se ridica la 240 de milioane de lei.


Dezvaluirile continua…


Autorul anonim al dezvaluirilor sustine ca prima tentacula a asa-zisei caracatite este chiar purtatorul de cuvint al IJP Gorj, Cornelia Micu: „La presa este unsa fosta sefa de birou de la Evidenta populatiei, care, dupa ce a falsificat 40 de buletine, a fost mutata la judet (cu cele 40 de buletine au fost facute 40 de pasapoarte false), deci a ramas nepedepsita. Rolul acesteia era de a da si de a lua de la presa numai lucruri admise de «caracatita»“.


Cornelia Micu spune ca acuzatiile sint niste aberatii: „Toate sint niste aberatii. Pai, daca eu faceam asa ceva, mai eram acum in functie? Sint numai neadevaruri“, a declarat Cornelia Micu. Comandantul adjunct al IJP Gorj, Ion Voinescu, este acuzat ca ar avea afaceri in domeniul transportului de marfa si in constructii: „Prim-adjunctul – om de afaceri cu autovehicule, tractoare, firma de constructii ascunsa in spatele SC MUSTATA SRL Motru – avea sarcina sa opreasca toate sesizarile venite de la Bucuresti. Cazul «Drujba» de la Arcani si convoiul de masini care transportau materiale la vila din Pestisani au fost redusi la tacere“. Ion Voinescu spune ca toate acuzatiile care i se aduc sint neadevarate: „Am cerut si ziaristilor sa verifice aceste aspecte. S-a verificat si nu s-a confirmat nimic. Pai, daca eu stau toata ziua la serviciu, cind mai am timp sa ma ocup si de asemenea prostii? Am cerut sa fie verificate masinile respective, dar nimeni nu vrea sa le identifice. Daca se gaseste ca as avea o alta masina in afara de autoturismul Dacia, v-o dau dumneavoastra. Aceste aspecte au fost verificate si de Corpul de Control de la Bucuresti si nu s-a confirmat nimic. Nu este prima reclamatie de acest gen. Am fost verificat si nu s-a descoperit nimic. In dosarul despre care se face referire este vorba de o drujba care ar fi fost furata de la un cetatean din Arcani. Acesta a facut plingere impotriva altor doi cetateni ca i-ar fi furat drujba. Cei care au fost reclamati de furt l-au acuzat, la rindul lor, pe cel dintii ca a sustras lemne din padurea pe care o detineau. Eu m-am implicat in acest caz numai pentru a urgenta mersul anchetei. Dosarul a fost trimis la Parchetul Tirgu Jiu cu propunere de incepere a urmaririi penale impotriva celui acuzat ca a sustras lemnele“, a spus Voinescu.


Viorel Caragea, „spaima nisipurilor“


Comandantul adjunct al Politiei Tirgu Jiu, Viorel Caragea, este denumit „spaima nisipurilor“, pentru ca ar detine o statie de sortare: „Adjunctul Politiei Municipale Tirgu Jiu, «spaima» nisipurilor din Gorj pe care le-a carat la statia sa de sortare din Tirgu Jiu si la firma de constructii ascunsa in spatele numelului tatalui sau (…) «Caracatita» si-a perfectionat si diversificat studiile impreuna cu Arbagic si Caragea, terminind cursurile de zi la Facultatea din Petrosani, in timp ce se aflau la serviciu“. Viorel Caragea spune ca toate acuzatiile sint inventii: „Cine scrie acolo spune numai timpenii. Tata nu are nici o firma de constructii. El este asociat la o firma la care functioneaza o statie de balast. Este vreo ilegalitate in asta? Fratele meu, care este inginer constructor, lucreaza tot la aceasta firma. S-au facut ani de zile verificari si probabil ca se vor mai face. Nu a participat la nici o licitatie cu institutiile publice sau cu vreo societate de stat. Este dreptul lui sa aiba o firma si sa desfasoare o activitate, iar eu nu pot sa ii interzic asta. In ceea ce priveste studiile, am facut doar un an la Facultatea din Petrosani, dupa care m-am transferat la Tirgu Jiu. Nu am fost coleg niciunde cu comisarul Arbagic“.


Au murit in timp ce lucrau la cabana politistilor


„La Serviciul Cercetari Penale a fost numit un alt prieten apropiat, cercetat pentru decesul suspect a doi muncitori, pe care ii folosea la constructia unei cabane la Izvoarele Cernei. Sarcina lui era de a tine in loc dosarele mari si de a le cosmetiza pe cele in care era implicat Clement Mocanu“, se spune in Armeghedonul de pe internet despre Daniel Craciun, seful Serviciului de Cercetari Penale din cadrul IJP Gorj. Daniel Craciun declara: „Nu exista nici un deces suspect si nici nu am fost cercetat. Lucrurile stau in felul urmator: in anul 1998 am cumparat un teren, impreuna cu alti trei colegi, in zona Izvoarele Cernei, cu suma de un milion de lei, conform chitantei pe care o detin, pentru a ne construi o cabana. Apoi am cumparat de la HIDROCONSTRUCTIA materiale de constructii din demolari, cu suma de doua milioane de lei. Am mai cumparat trei metri cubi de cherestea cu 2,4 milioane de lei. Toate bunurile pe care le-am cumparat nu depaseau zece milioane de lei si au fost cumparate impreuna cu ceilalti colegi, Toma Marian, Tiberiu Diaconu si Sabin Vieru. Am mers impreuna cu doi meseriasi ca sa montam acea cabana, care avea dimensiuni de 3,60 metri pe 3,60. Noaptea, a venit o viitura puternica, iar masina in care se aflau acestia a fost luata de ape si ei au murit. Eu am avut un noroc orb si am scapat. Terenul pe care urma sa construim acea cabana nu mai exista, fiind acum sub ape. S-a modificat relieful. In ceea ce priveste dosarele cu Clement Mocanu, nu exista nici unul in care eu sa fi stopat ancheta. Daca exista, atunci sa fiu cercetat de Parchet. Singurul dosar pe care l-am instrumentat a fost cel cu Casa „Ganescu“, in care s-a inceput urmarirea penala atit impotriva lui Nicolae Mischie, cit si impotriva lui Clement Mocanu“.


Al doilea adjunct al politiei, verificat pentru modul in care si-a dobindit averea


Despre comandantul ajunct al Politiei Gorj, Victor Baroianu, se spune ca a fost cercetat de Parchet pentru dobindirea unor bunuri pe care nu le poate justifica. Acesta recunoaste ca a fost verificat, dar nu de procuri, ci de o comisie a Ministerului de Interne: „Am fost verificat nu de Parchet, ci de o comisie de la minister. Eu am cerut sa fiu verificat de Parchet, dar nu s-a putut, pentru ca nu exista nici o sesizare. Toti sefii am fost verificati atunci“.


Mocanu il stie mai mult din ziare pe comisarul-sef


Contactat telefonic, omul de afaceri Clement Mocanu a declarat ca il stie pe comisarul-sef Constantin Nicolescu din cele citeva intilniri pe care le-au avut pe holurile IJP Gorj. In cladirea respectiva, firma ARC, administrata la un moment dat de Clement Mocanu, a efectuat lucrari de sute de milioane de lei. „Nici nu stiam ca il cheama Constantin Nicolescu! E prima data cind aud de numele asta! E judecatorul care i-a dat cinci zile de arest lui Mischie? (n.r. – Alin Nicolescu, judecator la Tribunalul Gorj). Eu nu stiu ce fac muncitorii mei dupa program, nu pot sa ii urmaresc… Eu niciodata nu am facut vreo casa la Obirsia. Pe unde e asta? La citi kilometri e de noi? La 80 de kilometri?! Nu se duceau muncitorii mei pina acolo, dupa program! Eu il stiu din ziare pe domnul Nicolescu. La IJP am avut o lucrare: am facut baile de la etajul III, chiuvete cu senzori. Am vazut ca s-a scris ca si WC-urile aveau senzori. Ha, ha, ha! Lucrarea e de sute de milioane? Nu mai stiu! Eu nu pot sa stiu totul intr-o firma, nu pot sa stiu cit sapun e la baie sau cita hirtie igienica! Efectiv, nu stiu! Nu pot sa iti spun! Expertiza la casa lui Mischie s-a terminat! Eu o sa merg la Bucuresti, pentru ca afacerile mele in Tirgu Jiu au fost inchise. La Tirgu Jiu nu am loc. De ce nu am plecat? Din cauza oamenilor mei! In Gorj, daca nu te compromiti, nu ai ce cauta!… Mi-e frica de Mischie din punct de vedere economic, pentru ca ma elimina! Are foarte multi oameni linga el… Eu am vrut sa fac lucruri serioase! Imi spunea un constructor batrin din Gorj ca eu nu am nici o sansa aici, ca gorjenii vor sa le dai cu var pe pereti si sint multumiti! Dar eu nu am vrut sa trag o pensula pe perete si sa le iau banii clientilor!“, a declarat Clement Mocanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII