9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimii invinuiti in dosarul RAFO Onesti

Primii invinuiti in dosarul RAFO Onesti

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) din cadrul Parchetului de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie au inceput urmarirea penala in dosarul nr. 171/P/2003 privind ilegalitati savirsite in activitatea desfasurata la societatile RAFO ONESTI, CAROM ONESTI, precum si la grupul de firme VGB.


Dupa cum se mentioneaza intr-un comunicat de presa al institutiei, incepind cu 25 ianuarie 2005, au fost dispuse verificari la toate societatile in cauza, implicate in relatii comerciale apreciate ca ilicite, urmind ca investigatiile sa se incheie in aproximativ trei saptamini, context in care, la finalul activitatilor, se va efectua o analiza detaliata a ansamblului infractional si a vinovatiei fiecarui participant.


Prejudiciu de 135 de miliarde pe baza unui extras de cont falsificat


Omul de afaceri Ovidiu Tender si fostul director general de la RAFO, Teodor Gaureanu, au fost audiati luni la Parchetul de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie, in legatura cu invinuirile care li se aduc. Desi Tender sustine ca numele sau a fost implicat nejustificat in ancheta judiciara si ca si-a rezolvat toate problemele cu Parchetul, procurorii au mentionat ca omul de afaceri va fi audiat din nou in perioada urmatoare.


Procurorii DIICOT verifica inclusiv modalitatea in care firma DRAMIRAL GROUP SA Bucuresti a intrat in relatii comerciale cu SC RAFO SA ONESTI, avind in vedere ca, anterior anului 2002, DRAMIRAL GROUP SA a fost unul dintre principalii beneficiari ai uleiurilor minerale produse la RAFO. In acest caz, se efectueaza cercetari cu privire la patru ordine de plata, in suma totala de 160 de miliarde lei, semnate de reprezentantul SC DRAMIRAL GROUP SA, Mihai Iacob, pentru achizitionarea de uleiuri minerale. Extrasul de cont folosit a fost falsificat cu concursul lui Teodor Nicolaescu, presedintele Bancii Române de Scont, context in care SC RAFO ONESTI a fost prejudiciata cu suma de 135 de miliarde de lei. In acest dosar, procurorii au inceput urmarirea penala impotriva lui Mihai Iacob si Teodor Nicolaescu, pentru infractiunile de inselaciune si instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata, respectiv complicitate la inselaciune si fals in inscrisuri sub semnatura privata. Anchetatorii au dispus si efectuarea unei expertize contabile, care nu a fost inca finalizata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS