9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024

Gorjul sub nameti

• Cinci comune au ramas fara curent electric • Doua drumuri au fost blocate • In zona Godeanu, drumul nu poate fi deblocat, din cauza avalanselor de zapada, care ii pot surprinde pe cei care se ocupa de deszapezire • La Tirgu Jiu, zece arbori au cazut sub greutatea zapezii, unul dintre acestia impiedicind timp de o ora circulatia din apropierea pasarelei • Potrivit sefului SALVAMONT Gorj, la Rinca, inaltimea stratului de zapada depasea ieri 120 de centimetri


Nametii au pus stapinire pe judetul Gorj. Ninsorile cazute in ultimele trei zile au lasat fara curent electric comunele Bolbosi, Borascu, Vladimir, Musetesti si Negomir. Simbata seara, citeva mii de locuitori din comunele respective au ramas in bezna, doua linii electrice si 46 de puncte de distributie a energiei electrice fiind avariate. Potrivit prefectului de Gorj, Stefan Marian Popescu Bejat, angajatii ELECTRICA incercau ieri sa remedieze instalatiile, astfel incit localitatile afectate sa nu ramina inca o noapte in intuneric. De asemenea, doua drumuri erau ieri blocate: Novaci – Rinca si Obirsia Closani – Valea Cernei, din zona Godeanu. Pe drumul de la Rinca nu se putea urca decit in urma celor trei utilaje de deszapezire, care in permanenta lucrau la degajarea soselei. Sabin Cornoiu, seful SALVAMONT Gorj, a declarat ca simbata echipele sale au intervenit pentru deblocarea circulatiei in mai multe puncte. „A nins tot timpul si se anunta inca doua zile de ninsori abundente. Noi nu recomandam sa nu se urce la Rinca, insa cei care vor sa faca acest lucru trebuie sa fie echipati. Lanturile obisnuite nu sint insa de nici un folos. Este nevoie de lanturi mai groase. Noi am scos din santuri patru autoturisme. Drumul este foarte alunecos si periculos. Stratul de zapada este in zona cabanelor de 120 de centimetri si probabil ca va creste“, a declarat seful SALVAMONT Gorj.


Pericol de avalanse in zona Godeanu


In ceea ce priveste cel de-al doilea drum blocat, Closani – Valea Cernei, echipele de deszapezire se temeau ieri sa intervina, din cauza avalanselor care se puteau produce si care le puteau pune in pericol viata. Inaltimea stratului de zapada variaza in judet intre 30 si 60 de centimetri, fiind mai mare in localitatile din zona montana. La Tirgu Jiu, utilajele de deszapezire au facut cu greu fata ninsorii, principalele artere trebuind sa fie curatate de citeva ori pe zi. Primarul Florin Circiumaru a declarat ca, din cauza greutatii zapezii, peste zece arbori aflati pe raza municipiului au fost doboriti, insa nu au produs pagube. „Avem cinci utilaje pentru deszapezire, doua tractoare cu remorca pentru nisip. Circulatia este ingreunata, insa nu am avut probleme deosebite, in afara copacilor cazuti. S-a intervenit cu drujbe si au fost deblocate zonele afectate. O pluta a cazut linga pasarela, iar circulatia a fost deviata pe o alta ruta. In aproximativ o ora traficul s-a redeschis. Familii izolate nu exista, iar cel mai mult se lucreaza cu utilajele pe traseul troleibuzelor“, a precizat primarul din Tirgu Jiu, Florin Circiumaru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS