16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Scurte stiri

Presedintele Consiliului Judetean Gorj, urmarit penal


Potrivit conducerii Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj, procurorii au declansat urmarirea penala impotriva actualului presedinte al Consiliului Judetean Gorj, Ion Calinoiu. Acesta este cercetat in dosarele privind organizarea de licitatii fara respectarea legii si executarea de lucrari de pietruiri si asfaltari de drumuri. El este acuzat de abuz in serviciu contra intereselor publice si fals in inscrisuri oficiale. Ion Calinoiu a facut parte, in perioada in care ocupa functia de vicepresedinte al Consiliului Judetean Gorj, iar Mischie era seful sau, din mai multe comisii de licitatii si de receptie a unor lucrari publice realizate din fonduri publice. Conform anchetatorilor, presedintele consiliului judetean a semnat procese-verbale de licitatii si de efectuare a unor lucrari, care nu erau conforme cu realitatea. Si impotriva directorului executiv al Consiliului Judetean Gorj, Nicolae Badescu, procurorii au declansat inceperea urmarii penale pentru aceleasi fapte.


Consilierii olteni vor vorbi la telefon pe banii contribuabililor


Membrii Consiliului Judetean Olt au aprobat joi, cu o singura abtinere, decontarea, si in acest an, a convorbirilor de pe telefonul mobil, in suma de opt dolari. Vor fi decontate si acele cheltuieli suplimentare efectuate de pe telefonul mobil de consilieri, in limita a zece dolari, cu mentiunea ca respectivele convorbiri vor fi efectuate in interesul comunitatii. Precizam ca numarul membrilor CJ Olt se ridica la 33. Un calcul simplu releva ca, pentru plata convorbirilor telefonice ale membrilor Consiliului Judetean Olt, se vor cheltui aproximativ 17,2 milioane de lei lunar, respectiv 206 milioane de lei pentru tot anul.


Un miliard de lei pentru toalete ecologice


Pentru ca si-a propus sa faca din Craiova un oras mai bine ingrijit, primaria a alocat un miliard de lei de la bugetul local, in anul 2005, pentru achizitionarea de toalete ecologice. Reprezentantii Serviciului Public de Salubritate, care se va ocupa de achizitionarea si montarea acestora, sustin ca licitatia pentru cumpararea toaletelor a fost organizata in ianuarie, iar cel tirziu la inceputul lunii februarie se va cunoaste cistigatorul miliardului de lei. Numarul toaletelor nu este insa cunoscut pentru ca nu se stie suma care va fi solicitata pentru fabricarea unei bucati. „Zonele in care vor fi postate acestea nu au fost stabilite, insa cu siguranta ele se vor afla in locurile din oras unde este foarte multa aglomeratie. Cred ca vor fi amplasate linga statiile de taxi, dar si in centrul Craiovei“, a precizat Sorin Ciobanu, directorul Serviciului Public de Salubritate.


Mai multi bani pentru asistenta sociala


Suma de 80,56 miliarde de lei urmeaza sa fie alocata de la bugetul local pentru serviciul de asistenta sociala pentru anul acesta. Banii vor fi utilizati pentru plata indemnizatiei a 5.900 de persoane care beneficiaza de ajutor social conform Legii nr. 416/2001, pentru 850 de craioveni, care sint insotitorii persoanelor cu handicap, si pentru plata abonamentelor gratuite pentru acestia. Se vor achita si ajutoarele de incalzire pentru 1.920 de familii, care au venituri medii, dar si pentru cele 327 de persoane asistate in caminul de batrini. Spre deosebire de anul trecut, suma aprobata s-a marit, in principal, datorita cresterii semnificative a numarului de craioveni care beneficiaza de anumite inlesniri din partea statului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS