11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFalimentata sub patronajul lui Iacubov

Falimentata sub patronajul lui Iacubov

Oricine doreste sa isi cumpere o rafinarie si dispune de cel putin 500 de miliarde de lei are ocazia sa achizitioneze Rafinaria Darmanesti, din judetul Bacau.


Lichidatorul judiciar al acesteia, avocatul Alexandru Tabarcea, a scos-o la vinzare, iar pretul de pornire al licitatiei este cel mentionat mai sus. Licitatia este, de fapt, primul pas din procesul de ofertare publica a fostei rafinarii a lui Corneliu Iacubov. Urmeaza ca dosarele depuse de doritori sa ajunga la judecatorul sindic si la Adunarea Creditorilor, iar acestia decid oferta cea mai avantajoasa.


„Am stabilit niste criterii care nu vor lasa loc de interpretari: unul este pretul cel mai bun oferit, modalitatea de plata cea mai eficienta, pentru ca nu-i tot una sa ti se dea banii pe loc sau in rate, cu plata esalonata pe cine stie citi ani, precum si modalitatile de a rezolva problemele de mediu legate de acest obiectiv“, a declarat Tabarcea. Rafinaria Darmanesti a falimentat in toamna anului 2003, pe cind patron era Corneliu Iacubov, din cauza unei datorii catre PETROM de 5.000 de miliarde de lei si a imposibilitatii de reorganizare a societatii. In analiza efectuata de lichidatorul judiciar se arata ca nu exista alti vinovati pentru faliment in afara conjuncturilor economice si a pietei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS