16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNoii prefecti vor fi numiti in functii de Boboteaza

Noii prefecti vor fi numiti in functii de Boboteaza

Decizia privind impartirea functiilor de prefecti si subprefecti de judete se lasa asteptata. Noul executiv condus de Calin Popescu Tariceanu a aminat decizia pina la sedinta de guvern de pe 6 ianuarie 2005. Pina atunci, se poarta negocieri. In Dolj, spre exemplu, functia de prefect este disputata de Alianta PNL-PD si PUR. In ceea ce priveste Alianta, lucrurile par sa fie stabilite: PD – functia de prefect, PNL – cea de subprefect. Lucrurile s-au complicat dupa ce si PUR a ridicat pretentii in acest sens, partidul condus de Dan Voiculescu cerind cinci asemenea functii in tara, printre judetele mentionate aflindu-se si Doljul. Pretentiile PUR au facut sa creasca si cererile UDMR, lucru ce a ingreunat negocierile.

Aliatii doljeni considera pretentiile PUR exagerate

Constantin Dascalu, presedintele PUR Dolj, a declarat ca filiala are cinci propuneri pentru functia de prefect, refuzind insa sa dea vreun nume al pretendentilor. PD l-a propus deja pe consilierul judetean Nicolae Giugea, insa nu este exclus ca in urma negocierilor sa apara un nume surpriza. La rindul sau, PNL are ca varianta de suprefect pe Cristina Calangiu, medic de profesie, numele acesteia fiind cel mai des vehiculat de presa in ultimele zile. Chiar daca decizia va fi luata la nivel central, doi dintre liderii locali ai Aliantei au declarat ca nu sint de acord ca PUR sa-si trimita un reprezentant in fruntea administratiei doljene. „Eu, personal, ma voi opune ca PUR sa ia un post de prefect sau subprefect la Dolj. Consider ca, fata de rezultatele electorale, are suficient in persoana vicepresedintelui consiliului judetean, Constantin Dascalu“, a spus Horatiu Buzatu, deputat PNL de Dolj.

„Multa lume vrea functia de prefect. Se poarta negocieri la Bucuresti si se va ajunge la o decizie, din punctul acesta de vedere eu nu am nici un fel de problema. Dar cred ca functia de prefect de Dolj va reveni PD“, a declarat, la rindul sau, Marian Jean Marinescu, deputat PD de Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS