17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn batrin asteapta Anul Nou fara nici o speranta

Un batrin asteapta Anul Nou fara nici o speranta

In pragul Anului Nou, un batrin a fost uitat de cei apropiati pe patul de spital. Fara haine si fara mincare, barbatul isi va petrece Revelionul in salon, macinat de o boala cu care medicii spun ca s-au confruntat destul de rar. Neavind copii, batrinul spune ca se simte cu atit mai singur, cu cit sotia lui, bolnava de epilepsie, l-a scos din casa in plina iarna, doar pentru ca nu mai are putere de munca.

Florin Nicolae, de 60 de ani, din comuna Copaceni, a fost internat la Sectia de boli dermato-venerice din cadrul Spitalului nr. 2 din Rimnicu Vilcea in urma cu aproximativ doua saptamini. Fiind catalogat drept un pacient defavorizat, pentru ca nu are nici un venit, Florin Nicolae a devenit protejatul medicilor din sectie. Dignosticul pus batrinului nu este unul tocmai imbucurator, intrucit el sufera de o boala mai deosebita si foarte periculoasa. „Pacientul internat sufera de boala numita pemfigus, care se manifesta prin bule cu lichid si rani pe piele si pe mucoase, in special pe mucoasa bucala. Aceste afectiuni nu ii permit nici macar alimentarea organismului. Batrinul beneficiaza de tratament gratuit, insa neavind de unde sa isi procure medicamentele, acesta a fost intrerupt“, a declarat medicul Alexandru Pirici, seful sectiei. In timp, starea generala a lui Nicolae Florin s-a inrautatit, motiv pentru care iese din calcul externarea batrinului pina in Revelion. „Infectia pe care pacientul o are acum este una intilnita foarte rar. Organismul nu mai recunoaste niste structuri ale sale din piele si formeaza impotriva lor anticorpi. In timp, lipsa tratamentului duce chiar si la decesul persoanei in cauza, prin infectarea corpului. Nu imi amintesc sa fi avut multe cazuri de acest gen in ultimii ani. In plus, pemfigusul este o boala deprimanta. Batrinul internat spune mereu ca s-a saturat de medicamente si se plinge foarte des. Indiferent ca sint sarbatori, el trebuie sa tina un regim alimentar strict. Adeseori, barbatul spune ca nu are ce minca“, a mai precizat doctorul Pirici.

„Pina acum doi ani nu am stiut ce este boala“

Singur in salon, Florin Nicolae isi plinge de mila, nemaiputind suporta durerile provocate de ranile care au inceput sa i se intinda pe tot corpul. Batrinul este foarte trist, deoarece de doua saptamini nimeni nu s-a interesat de starea sa de sanatate. Pacientul a ramas imbracat in aceleasi haine peticite si murdare cu care a venit la spital. „Nu stiu ce se intimpla cu mine, imi vine ameteala, de cred ca nu mai apuc ziua de miine. Familia nu a trecut pe la mine pentru ca ne-am certat. E prima oara cind de Anul Nou nu am casa, nu am masa, nu am nimic“, povesteste cu lacrimi in ochi Florin Nicolae. Pentru ca nu are nici un venit lunar, batrinul spune ca s-a multumit si cu cei 80.000 de lei, pe care ii primea ca ajutor social de la primarie. In prezent, Florin Nicolae locuieste la fratii sai, in comuna Copaceni. Adevarata lui suparare insa este aceea ca partenera lui de viata l-a alungat fara rost dupa foarte multi ani de convietuire. „Inainte munceam cu ziua, pe la oameni prin curte sau prin padure. Vazind ca m-am imbolnavit si ca nu mai am pic de forta, sotia mi-a spus ca nu mai are ce face cu mine si ca ea nu ma va intretine. Femeia mea sufera de epilepsie, dar asta nu ii da dreptul sa se foloseasca de mine si apoi sa ma arunce ca pe o cirpa. Pina acum doi ani nu am stiut ce este boala. In prezent, sint nevoit sa stau cind o luna acasa, cind doua prin spitale. M-am mai alinat cu oamenii care mi-au dat haine sau mincare de mila“, a marturisit pacientul. Florin Nicolae a mai spus ca dorinta cea mai mare a sa ar fi ca de la anul sa poata beneficia macar de un ajutor social mai mare din care sa se poata intretine singur, in cazul in care sotia nu il va mai primi acasa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS