10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Scurte stiri

Concert si foc de artificii in Piata Prefecturii

Craiovenii vor putea petrece cu muzica si bautura in noaptea de Revelion, la concertul oferit de Primaria Craiova in Piata Prefecturii . „Vor veni trei trupe: Vita de Vie, Bordo si Romanite. Distractia va incepe la ora 22.00 si se va termina la unu“, a declarat primarul Antonie Solomon. Pentru finalul petrecerii, municipalitatea a pregatit un impresionant foc de artificii. Intreaga distractie va costa aproximativ 7.000 de euro, bani care vor veni din sponsorizari. „Primaria nu va scoate nici un leu din buzunar“, a precizat Solomon. Acesta a marturisit ca in noaptea de Revelion va sta acasa, cu sotia, deoarece este, probabil, „cel mai sincer om“. „M-am saturat de pupaturi si zimbete false. Vreau sa stau acasa. Este a treia oara cind fac Revelionul acasa, de cind sint casatorit“, s-a confesat edilul-sef al Craiovei.

Sase casatorii in noaptea de Revelion

Sase casatorii vor fi oficiate in noaptea de Revelion, in municipiul Tirgu Jiu. Florin Circiumaru, primarul municipiului, este cel care a avut initiativa de a organiza acest gen de cununii, tot el oficiind casatoriile. Este al patrulea an in care Primaria Tirgu Jiu organizeaza casatorii in noaptea de Revelion. Fata de anii anteriori, cind cununiile au avut loc la Poarta Sarutului din Parcul Central, acum perechile vor spune „da“ in sala de casatorii din incinta primariei. Autoritatile locale au luat aceasta masura, pentru a proteja gazonul recent plantat in jurul operelor lui Constantin Brancusi.

Fara disponibil bancar, dar… disponibil in a da cu subsemnatul

Un severinean este cercetat de politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IJP Mehedinti pentru inselaciune si fals de monede si alte valori. In calitate de administrator al unei societati comerciale, G. Dan, de 42 de ani, a emis in perioada 2000-2004 zece file CEC in valoare de 310 milioane de lei si 20 de bilete la ordin, in valoare de 425 de milioane de lei, reprezentind aprovizionare marfuri, fara a avea insa disponibil bancar. De asemenea, societatea al carei administrator era G. Dan, se afla in interdictie bancara.

Profesorii isi vor primi toate drepturile banesti la sfirsitul vacantei

Conducerile Primariei Craiova si Inspectoratului Scolar Judetean Dolj au avut ieri, la sediul primariei, o intilnire cu directorii unitatilor de invatamint care au aplicat programul-pilot de finantare. Directorii au fost informati ca pe 27 decembrie Consiliul Local al municipiului Craiova i-a validat ca ordonatori tertiari de credite. Contabilul-sef al inspectoratului, Eugen Radut, a afirmat ca directorii care au aceasta calitate trebuie sa intocmeasca urgent bugetul de venituri si cheltuieli pentru anul financiar 2005, pentru a fi supus aprobarii Primariei si Consiliului Local Craiova. S-a insistat pe implicarea totala a ordonatorilor tertiari de credite in problemele de finantare pe sistem-pilot al scolilor pe care acestia le conduc. Inspectorul general al ISJ Dolj, Maria-Antoaneta Dobrescu, considera ca directorii unitatilor scolare trebuie, obligatoriu, sa parcurga mai multe etape, dintre care cea mai importanta este aceea a inchiderii exercitiului financiar pe anul 2004 si a stabilirii drepturilor de salarizare aferente acestui an, pentru intreg personalul din invatamint: „Cadrele didactice, personalul didactic auxiliar si nedidactic trebuie sa stie ca, in jurul datei de 10 ianuarie 2005, vor primi cea de-a doua chenzina pe luna decembrie, simultan cu plata integrala a celui de-al 13-lea salariu. De asemenea, precizez ca directorii care nu respecta actul managerial vor avea probleme serioase“.

Hidroizolatiile lasa de dorit

Bani putini, calitate proasta – asa se pot caracteriza lucrarile din ultimele luni in ceea ce priveste hidroizolatia la blocurile din Craiova. Din acest motiv, Inspectoratul de Stat in Constructii (IST) Dolj a fost asaltat cu reclamatii de cei pagubiti. Craiovenii care au fost atrasi de preturile infime practicate de anumite firme au aruncat insa banii pe fereastra, deoarece, din cauza lucrarilor precare, au aparut infiltratii inca de la prima ploaie. „In cele mai multe cazuri nu exista contracte incheiate cu agentii economici care au prestat lucrarile, iar noi nu avem ce masura sa luam impotriva celor pe care nu ii putem indentifica. O parte dintre cei care le realizeaza nu detin nici macar autorizatie. Pe cei pe care ii prindem ii amendam, pe restul nu avem cum sa ii sanctionam“, a precizat Enescu Gheorghe, inspector-sef in cadrul IST Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS