14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateA inceput sezonul asigurarilor RCA

A inceput sezonul asigurarilor RCA

O data cu aparitia noului nivel al primelor de asigurare la nivel national, agentii au inceput sa impinzeasca zonele cele mai importante ale Craiovei. „Doriti o asigurare?“ este sloganul pe care craiovenii il vor auzi timp de citeva saptamini. Conform normelor in vigoare, cei care pina pe 1 ianuarie 2005 nu isi vor reinnoi asigurarea risca amenzi usturatoare, deoarece cea incheiata in cursul acestui an este valabila pina pe 31 decembrie 2004. Cei mai multi asteapta insa trecerea Craciunului pentru a incheia asigurarea. Anul acesta, concurenta dintre firmele de profil va fi acerba, deoarece statul a stabilit anumite valori, oferindu-le societatilor posibilitatea de a le mari sau micsora cu zece la suta. Daca anul trecut firmele au incercat sa atraga clientii prin diverse bonusuri oferite, acum au posibilitatea sa mai scada pretul, pentru a incheia mai multe asigurari.

Pentru anul 2005, persoanele fizice care detin Matiz sau Tico vor plati 1.500.000 de lei, pentru Dacii – 1.680.000 de lei, iar pentru un Cielo valoarea creste la 2.040.000 de lei. Pentru motociclete, asigurarea este de 1.200.000 de lei, iar in cazul autovehiculelor a caror masa totala autorizata este mai mare de 16.000 kg se vor achita 9.840.000 de lei.

Pentru persoanele juridice, sumele stabilite de guvern sint cu citeva sute de mii de lei mai mari, adica 1.800.000 de lei pentru Matiz sau Tico, 2.220.000 pentru Dacia, trei milioane pentru Cielo, 1.968.000- motocicleta, 12.798.000 lei pentru cele care au peste 16.000 kg. Aceste valori se pot mari sau micsora cu zece la suta, in functie de optiunea firmei de asigurari.

Cadou de Craciun – asigurarea RCA

Dupa ce fiecare societate va stabili reducerile oferite, va trebui, conform legii, sa le publice, dupa care nu mai pot sa le modifice. Din acest motiv, unele firme asteapta oferta concurentelor, pentru a stabili reducerile. „Mai asteptam citeva zile sa vedem care sint sumele de bani stabilite de celelalte firme. Intr-un fel, este riscant, deoarece, in acest timp, firmele concurente incheie o serie de asigurari si pierdem potentialii clienti. Pe de alta parte, dupa ce afisam si noi oferta, care va fi mai mica, vom mai cistiga o parte dintre posesorii de masini“, a precizat reprezentantul unei firme de asigurari.

Conform specialistilor in domeniu, craiovenii nu ar trebui sa incheie asigurarea imediat, ci sa astepte ca toate firmele sa afiseze ofertele. „Asta e a doua zi cind ies cu masuta, dar am venit cam degeaba, pentru ca doar doi oameni au venit pentru asigurare. De obicei, oamenii incheie asigurarile pe ultima suta de metri. Mai sint si unii care ofera cadou de Craciun o asigurare“, a mentionat un agent de asigurari din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS