12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomii din Slatina nu au incasat ajutorul social

Romii din Slatina nu au incasat ajutorul social

Sute de rudari s-au strins ieri la stadionul „1 Mai“ din Slatina. Oamenii au auzit că de la stadion işi vor ridica ajutoarele sociale pentru luna noiembrie. Romii nervoşi s-au deplasat mai tirziu la sediul Primăriei Slatina. Au incercat să dea buzna in clădire, insă au fost opriţi de gardieni. Au cerut să stea de vorbă cu primarul, dar au fost sfătuiţi să se ducă la prefectură. Romii ştiu că pe 29 noiembrie li s-a promis că-şi primesc banii.

La Direcţia de Asistenţă Socială statele de plată s-au intocmit pentru toţi cei 748 beneficiari de ajutor social. Directoarea Mihaela Biscoveanu a declarat că efortul financiar este de peste un 1,1 miliarde de lei şi că banii vor fi plătiţi in aceste zile de către Direcţia Economică. La Direcţia Economică lucrurile nu sint chiar aşa de simple. „Miine işi vor primi banii (astăzi – n.r.), insă din bugetul local, pentru că nu ne-au venit banii de la consiliul judeţean“, a declarat directorul Gheorghe Bodescu. Numai că VMG-iştii nu sint dispuşi să mai aştepte.

„Să le dea pişcoturi!“

La Prefectura Olt, şefii şi-au trimis reprezentanţi. Mihai Albulescu a incercat să le explice cum stau lucrurile: „Nu vă dau banii, că i-au băgat in pavele“.

Preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Jenel Copilău, a spus: „Bodescu să-nveţe meserie. Ei sint in criză şi nu ştiu ce să facă. Să le dea pişcoturi, pentru că au băgat banii in pişcoturi. Primăria are o cotă parte de susţinere“. Potrivit acestuia, CJ Olt nu ar fi virat banii pentru plata ajutoarelor sociale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS