24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024

Scurte stiri

Fat infectat cu sifilis, mort la nastere

Medicii din cadrul Sectiei de dermato-venerice din cadrul Spitalului nr. 2 din Rimnicu Vilcea au inregistrat zilele trecute moartea, imediat dupa nastere, a unui copil. Cauza care a dus la decesul fatului, nascut prematur, este infectarea acestuia cu sifilisul transmis in timpul sarcinii de la mama. „Copilul s-a nascut cu greutatea de 2,3 kilograme si a murit imediat. B.E., mama copilului, este casatorita si a fost supusa unor teste speciale, care au scos la iveala faptul ca are sifilis. Desi am intrebat-o cum a capatat boala, femeia a negat ca ar fi avut vreo relatie sexuala in afara de cele cu sotul sau. La fel a raspuns si barbatul lui B.E., desi unul dintre ei minte. De obicei, nu vor sa recunoasca cine este vinovatul“, a declarat Alexandru Pirici, seful Sectiei de dermato-venerice. Medicul dermatolog a afirmat ca fatul ar fi putut muri din cauza ca, in majoritatea cazurilor de acest gen, copilul capata niste malformatii hepatice grave sau sufera leziuni la nivelul organelor interne. „Sint copii care supravietuiesc la nastere, insa ei trebuie sa urmeze un tratament precis. Pot sa se vindece sau pot sa ramina cu sechele, cum ar fi ciroza hepatica sau oligofrenie. De asemenea, mai sint situatii in care boala nu se manifesta si aici vorbim de sifilis congenital tardiv, care poate da primele simptome abia la 30 de ani“, a mentionat doctorul Pirici. Seful Sectiei de dermato-venerice a mai precizat ca, de la inceputul anului, au mai fost inregistrati citiva copii care au murit in conditii similare, motiv pentru care medicii recomanda viitoarelor mame efectuarea tuturor testelor pe parcursul sarcinii.

Amenda de 15 milioane pentru prostitutie

Politistii vilceni de la Judiciar au ost luati ieri drept „clienti“de doua prostituate din parcarea din comuna Budesti. La semnul celor doua, politistii au oprit masina si s-au prefacut ca sint interesati de o partida de sex. Dupa ce au stabilit pretul, politistii au scos legitimatiile. Urmarea a fost ca una dintre cele doua prostituate, o adevarata „veterana“ a breslei, Mioara Daragiu, de 36 de ani, a inceput sa faca scandal. Ea a fost amendata cu 15 milioane de lei. Cu Mioara se afla o minora de 17 ani, care a fost amendata cu cinci milioane de lei.

Paznicii CFR, amendati pentru ca nu stau la post

In timpul celor 18 actiuni organizate de politistii de la Transporturi Feroviare Vilcea, in ultima saptamina, au fost amendati si citiva paznici care nu erau la posturi sau dormeau. Politistii au legitimat in aceasta perioada 282 de persoane, dintre care 36 au fost duse la sediul politiei. Au fost aplicate 15 sanctiuni contraventionale, in valoare de 13,6 milioane de lei si au fost prinsi 103 calatori care circulau fara bilet.

Doi hoti de cruci, obligati de localnici sa le monteze la loc

La Ocnele Mari s-a petrecut ieri o scena ca in filme. Doi tineri, care au furat mai multe cruci de aluminiu de pe mormintele din satul Traistari, au fost pusi de localnici si de politisti sa le monteze la loc. Constantin Capatina, de 24 de ani, din Rimnicu Vilcea, si Daniel Albuletu, de 25 de ani, din aceeasi localitate, sint ghinionistii hoti. Ei au plecat la furat de cruci din aluminiu cu masina unuia dintre ei, un Oltcit de culoare alba, cu numele de inmatriculare VL-04-GSO, pe care abia il cumparasera, fara sa perfecteze actele. Dupa ce au dislocat de pe postamente 15 cruci, de 20 de kilograme, cei doi tineri au fost auziti de localnicii din zona. Oamenii au vrut sa ii bata, asa ca hotii au lasat si crucile, si ustensilele si au luat-o la sanatoasa. Hotii au abandonat masina pe care politistii au gasit-o ulterior pe strada Alexandru Ioan Cuza, in fata bisericii. In interior se afla un telefon mobil al unuia dintre hoti, mai multi saci de rafie, un ciocan si cheile de la masina. De asemenea, in cimitir erau cele 15 cruci abandonate. Hotii au fost identificati dupa numarul masinii si dupa descrierile satenilor. Ei au fost prinsi si, dupa ce si-au recunoscut fapta, satenii i-au pus sa monteze crucile la loc. In prezenta politistilor, dar si a satenilor, cei doi vilceni s-au apucat ieri de lucru. Va dura insa destul timp pina sa repuna cele 15 cruci grele de 20 de kilograme pe soclurile lor. In acest fel, cei doi spera sa isi micsoreze pedeapsa.

Politistii vilceni au dat amenzi in patru tirguri

Politistii vilceni au aplicat, la sfirsitul saptaminii trecute, amenzi doar in patru tirguri din Vilcea, cele din localitatile Maciuca, Pietrari, Orlesti si Ladesti. Restul tirgurilor nu s-au tinut, in mare parte din cauza inundatiilor. Au fost date 30 de sanctiuni, in valoare de 24,3 milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS