16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Scurte stiri

Dosarul „arma lui Mischie“ se apropie de final

Pantelimon Manta, fost prefect al judetului Gorj si actual candidat pe listele Uniunii Nationale PSD+PUR pentru Camera Deputatilor, a fost audiat ieri de procurorii din cadrul Parchetului de pe linga Curtea de Apel Craiova, in cazul armei de vinatoare a lui Nicolae Mischie. Potrivit unor surse din rindul anchetatorilor, dosarul penal se apropie de finalizare. Nicolae Mischie, fostul presedinte al PSD Gorj si al Consiliului Judetean, este cercetat pentru nerespectarea regimului armelor si munitiilor si pentru contrabanda. Acesta este acuzat ca a introdus ilegal in tara o arma de vinatoare luata din Elvetia. Acest dosar a fost deschis in urma declaratiilor lui Pantelimon Manta, aparute in presa. Manta a spus ca Mischie l-a rugat sa ii transporte in bagajale lui o parte componenta din arma de vinatoare. Mischie a prezentat o factura din care reiesea ca arma a fost facuta cadou de Petre Bumbaru, in timpul vizitei in Elvetia, dar nici un document din care sa reiese ca a declarat-o la vama. Initial, Parchetul de pe linga Tribunalul Gorj a solutionat dosarul cu NUP, dar solutia a fost infirmata, la vremea respectiva, de Parchetul General, dosarul fiind trimis spre solutionare la Parchetul de pe linga Curtea de Apel Craiova.

Garda de Mediu Dolj o iarta de amenda pe SC FULGA PROD

Comisarul general al Comandamentului Regional al Garzii de Mediu Dolj, Ion Petrisor, a declarat ca nu va amenda societatea SC FULGA PROD pentru nerespectarea contractului de asociere cu Consiliul Local Craiova. „E incurcatura mare acolo, asa ca nu vom amenda societatea respectiva.Din cite am inteles, primaria nu poate rezilia contractul, urmind sa isi rezolve problemele intre ei“, a declarat acesta. In urma cu aproximativ o luna, Garda de Mediu prezenta un raport incendiar referitor la un contract semnat in 2003 de Consiliul Local Craiova cu SC FULGA PROD SRL pentru amenajarea a sapte spatii de colectare a deseurilor reciclabile, contract care nu fusese pus in practica nici dupa un an de la semnarea lui.

Mocanu si Udroiu, pusi fata in fata

Omul de afaceri Clement Mocanu, fostul administrator al firmei ARC Tirgu Carbunesti, si Dumitru Udroiu, directorul suspendat al Directiei Finantelor Publice Gorj, au fost audiati zilele trecute de politistii gorjeni. Cei doi au fost confruntati intr-un dosar in care sint cercetati pentru esalonarea unor datorii la bugetul statului. Dosarul se afla inregistrat la Parchetul de pe linga Judecatoria Tirgu Jiu.

Udroiu mai este cercetat, impreuna cu omul de afaceri Mihai Birsescu, intr-un dosar privind esalonarea ilegala de TVA catre mai multe firme din domeniul industriei alcoolului. Un imobil din municipiul Tirgu Jiu a fost vindut de patru ori, de fiecare data calculindu-se deduceri de TVA, prejudiciul creat in acest caz fiind de citeva zeci de miliarde de lei. Dosarul a fost deschis de Parchetul de pe linga Tribunalul Gorj, dar a fost preluat de Parchetul de pe linga Curtea de Apel Craiova.

Accident mortal la Melinesti

O femeie din comuna doljeana Melinesti a fost accidentata mortal miercuri pe raza localitatii de un autoturism. Elena Batanoiu, de 56 de ani, a fost surprinsa in timp ce traversa strada fara sa se asigure, prin loc nepermis, de un autoturism Dacia 1310, condus de Alexandru Catanoiu, de 40 de ani, din localitatea Cruset, judetul Gorj. In urma impactului, femeia a decedat pe loc. Politistii i-au intocmit lui Catanoiu dosar de cercetare penala pentru ucidere din culpa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS