15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDunarea a fost impinzita de gunoaie

Dunarea a fost impinzita de gunoaie

In urma ploilor abundente din ultimele zile, deseurile menajere din gropile de gunoi ale localitatilor Baile Herculane si Toplet, din judetul Caras-Severin, precum si cele din gospodariile oamenilor au fost luate de suvoaiele de apa si aduse pina in Golful Cerna, in dreptul municipiului Orsova.

Cantitati impresionante de peturi, coceni, resturi menajere si crengi uscate au impinzit fluviul Dunarea pe o suprafata de circa un kilometru lungime si aproximativ 60 de metri latime.

„Vom cauta o unitate specializata care sa stringa gunoaiele, pentru ca numai cu oamenii nostri ar dura mult. Urmeaza sa plantam plase pe riul Cerna care sa nu mai permita trecerea deseurilor. Nu este poluare, dar are aspect urit, avind in vedere ca este fluviu international“, a spus inginer Ion Sandu, director general la Directia Apelor Mehedinti. Gunoaiele s-au localizat chiar in dreptul municipiului Orsova, ingropind pontoanele si barcile din zona. Pe linga aspectul neplacut, deseurile menajere pot degaja mirosuri insuportabile. Reprezentantii Directiei Apelor Romane din Drobeta Turnu Severin, Resita si Timisoara au venit la fata locului, pentru a rezolva cit mai repede situatia. Acoperirea Dunarii cu deseuri menajere a fost semnalata marti, cind suvoaiele de apa create in urma precipitatiilor au antrenat crengi si frunze uscate de pe versanti, precum si deseurile menajere depozitate pe malurile riului Cerna sau din curtile oamenilor, pe care le-au adus in Dunare.

Autoritatile mehedintene vor sa evacueze gunoaiele in cel mai scurt timp si totodata sa ia masuri pentru prevenirea unor astfel de situatii. „Voi avea o discutie cu prefectul din Caras-Severin, pentru a ii determina pe cei din Herculane si Toplet sa gestioneze cum trebuie problema gunoaielor din zona, iar daca nu vom ajunge la o intelegere, voi informa Ministerul Administratiei si Internelor, respectiv Ministerul Mediului, pentru a lua masurile corespunzatoare“, a spus Constantin Zimtea, prefectul judetului Mehedinti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS