14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCabinet medical, modernizat in batjocura

Cabinet medical, modernizat in batjocura

La Grupul Scolar Industrial de Chimie „Costin Nenitescu“ din Craiova lucrarile de reabilitare sint mult intirziate, termenul de finalizare nu se respecta, iar conducerea acestei unitati de invatamint este iritata de modul in care firma constructoare, SC TCIF SA, intelege sa-si respecte contractul. Directoarea scolii, Elena Trita, si-a exprimat indignarea fata de aceasta stare de fapt: „Firma nu respecta graficul de esalonare a lucrarilor, cum nu a respectat nici termenul de predare spre folosinta a tronsonului de vest, care era la 10 octombrie. De asemenea, nu au fost turnati stilpii la baza si, in consecinta, nici grinzile la parter sau etajul 1, asa cum se prevedea in grafic. Sintem ingrijorati, pentru ca se lucreaza cu numai doi, trei sau patru muncitori“. Prin lucrarile de decopertare a unui tronson, in urma ploilor, s-au deteriorat sali de clasa, pagubele fiind destul de mari, mai spune Trita. A cazut tencuiala tavanelor din salile de clasa si coridoare, iar peretii s-au mucegait. Acelasi dezastru s-a intimplat si in zona cabinetului medical, pe holuri etc. Conducerea scolii are motive serioase pentru a se alarma: „Consideram ca finalizarea lucrarilor in termenele stabilite este intr-un real pericol si se risca enorm ca procesul de invatamint sa fie afectat daca nu se vor lua masuri rapide si eficiente pentru eliminarea acestor neajunsuri“.

Directorul ISJ Dolj, Aristidie Gheorghiu – nominalizat de conducerea ministerului de resort pentru monitorizarea lucrarilor la cele sase unitati scolare din Craiova cuprinse in programul Phare TVET Ro – apreciaza ca la aceste localuri scolare lucrarile sint intirziate: „Graficul de esalonare, intocmit de constructor cu fiecare scoala in parte, nu este respectat, iar procesul instructiv-educativ este afectat. Termenul de finalizare a lucrarilor expira la 9 ianuarie 2005, insa conducerea inspectoratului are indoieli in privinta respectarii acestuia. In contractele incheiate se prevad penalitati, insa, indiferent cit de mari ar fi, acestea nu solutioneaza problemele elevilor si cadrelor didactice“. Gheorghiu recunoaste ca situatia cea mai dramatica este la Grupul scolar de chimie, si a transmis conducerii Ministerului Educatiei, joi, 28 octombrie, situatia detaliata de la cele sase unitati de invatamint, privind stadiul lucrarilor: „Sa nu se creada despre noi ca am fi indolenti ori dezinformati. De aceea, noi le-am solicitat celor sase directori sa ne trimita informari despre aceste situatii. Incepind de miine, asteptam ca ministerul sa trimita conducerii inspectoratului doljean setul de masuri pentru rezolvarea urgenta a problemelor existente“.

Grupul Scolar ICM 2, Grupul Scolar CFR, Grupul Scolar „Traian Vuia“, Grupul Scolar de Industrie Alimentara „Ilie Murgulescu“ si Grupul Scolar „Electroputere“ din Craiova sint celelalte scoli cuprinse in programul Phare TVET Ro, unde exista nereguli in ceea ce priveste lucrarile de reabilitare si modernizare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS