16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate24 de familii gorjene pot sa ajunga in strada

24 de familii gorjene pot sa ajunga in strada

24 de familii din Tirgu Jiu risca sa fie date afara din locuinte si sa ajunga in strada in pragul iernii. Blocul in care locuiesc apartine societatii CONSTRUCTORUL, care a intrat in reorganizare judiciara din cauza problemelor financiare cu care se confrunta. Administratorul judiciar numit de instanta de judecata a decis sa scoata blocul la licitatie, pentru recuperarea unor datorii.

Locatarii blocului de pe Calea Bucuresti spun ca locuiesc aici de peste 20 de ani, iar acum risca sa ramina in strada. Unii dintre ei au obtinut chiar hotariri judecatoresti, prin care pot sa-si cumpere locuintele. Oamenii au fost angajati la firma CONSTRUCTORUL, care le-a repartizat aceste locuinte de serviciu. Chiriasii au venit ieri la Prefectura Gorj, pentru a discuta in legatura cu situatia in care se afla.

Maria Holtea locuieste de 24 de ani in acest bloc. Ea a spus ca nu are bani sa-si cumpere locuinta la preturile actuale: „Am investit multi bani in apartamentul in care locuiesc impreuna cu familia mea, iar acum sintem in situatia in care putem sa fim dati afara. Ni s-a impus sa il cumparam, dar la preturile actuale. De unde sa avem noi sute de milioane sa ne cumparam apartamentul? Noi am cerut de mai mult timp sa le cumparam, dar am fost refuzati“.

Reprezentantul firmei BV CONSULTING nu a vrut sa dea nici un fel de ralatii despre blocul societatii CONSTRUCTORUL.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS