17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateContracte de 2.000.000 de dolari pentru infrastructura rurala doljeana

Contracte de 2.000.000 de dolari pentru infrastructura rurala doljeana

• Cele 20 de comune, care beneficiaza de finantare pentru reabilitari de drumuri si alimentari cu apa in cadrul Proiectului de Dezvoltare Rurala (PDR), si-au definitivat optiunile • Zece dintre ele au semnat deja contracte de finantare, in valoare de doua milioane de dolari

Executia primelor lucrari de investitii finantate prin Proiectul de Dezvoltare Rurala (PDR) a inceput luna aceasta. PDR este un program derulat de guvern, prin care 100 de localitati din Romania din mediul rural beneficiaza de fonduri pentru dezvolarea infrastructurii locale (drumuri si sisteme centralizate de alimentare cu apa). Este vorba de 100 de milioane de dolari, prima faza a proiectului avind un buget de 40 de milioane de dolari. In Dolj, au fost selectate cele mai sarace localitati, ai caror edili au fost instruiti pentru a-si putea desemna prioritatile.

13 dintre cele 20 de comune selectate in cadrul proiectului au optat pentru investitii de reabilitare de drumuri comunale, in timp ce sapte au ales modernizarea sistemelor de alimentare cu apa. Zece dintre cele 20 de comune au semnat deja acordul de finantare din fondurile PDR, valoarea totala a acestora ridicindu-se la doua milioane de dolari. La Dragotesti (pietruire de strazi pe cinci kilometri) si Urzicuta (reabilitarea strazilor principale pe 6,5 kilometri), executia lucrarilor a inceput deja.

Doua noi comune pot beneficia de finantare

In luna noiembrie, incepe al doilea ciclu de instruire pentru pregatirea unui alt subproiect. Pentru aceasta investitie, comunele vor beneficia de inca un grant din fondurile PDR, pina la atingerea plafonului maxim de 300.000 de dolari pentru fiecare comuna, in conditiile asigurarii contributiei locale. De mentionat ca, prin divizarea comunelor Piscu Vechi si Amarastii de Sus, numarul localitatilor incluse pentru finantare din fondurile PDR a crescut de la 20 la 22. Noile comune Ghidici si Dobrotesti vor putea beneficia si ele de un grant de maximum 100.000 de dolari. In cadrul programului, tot in aceasta luna a inceput instruirea pentru o noua etapa a proiectului, care priveste finantarea asociatiilor de comune, valoarea totala pusa la dispozitie fiind de 1,2 milioane de dolari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS