16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAfaceri cu locuri de veci

Afaceri cu locuri de veci

Anul acesta, locurile de veci au fost la mare cautare printre craioveni. Cele patru cimitire din Craiova nu pot insa satisface cererea din ce in ce mai mare. Desi reprezentantii Serviciului de pompe funebre au mentionat ca au atentionat municipalitatea despre aceasta situatie, pina in prezent nu s-a gasit nici o solutie. Profitind de conjunctura, craiovenii intreprinzatori au demarat o adevarata afacere, investind diverse sume de bani in „morminte“. La polul opus, se afla cei care sint indignati ca trebuie sa scoata din buzunare zeci de milioane de lei, pentru a beneficia de un loc de veci. In plus, cei care nu apeleaza la Serviciul de pompe funebre pentru realizarea inmormintarii sint escrocati de diversi indivizi.

Conform normelor in vigoare, orice persoana poate incheia un contract de concesiune cu Serviciul de pompe funebre, pentru a putea beneficia de un loc de veci. In cimitirele Ungureni, Sineasca, Dorobantie sau Craiova Nord, doritorii au la dispozitie trei zone pentru care pot opta. In acest an, s-a inregistrat insa o avalansa de cereri. Pentru a profita de situatie, unii craioveni, prin intermediul rudelor sau al prietenilor, achizitioneaza mai multe locuri de veci, pe care apoi le vind. Reprezentantii Serviciului de pompe funebre, din cadrul Regiei Autonome a Administratiei Domeniului Public si Fondului Locativ (RAADPFL) Craiova, sustin ca, legal, nu ii pot stopa pe cei care au o astfel de indeletnicire.

„Craiovenii care incheie contract de concesiune cu noi au drepturi depline asupra locului pe care il detin. Nu putem sa le impunem noi ce sa faca. Exista cazuri in care pleaca din tara sau, mai grav, au nevoie de bani. In aceste situatii, oamenii prefera sa isi vinda locurile de veci si sa isi ia banii pe ele. Daca doresc sa le instraineze este treaba lor, noi nu le putem interzice!“, a declarat Lucian Mosoiu, seful Serviciului pompe funebre.

Craiovenii escrocati se pling „sefului“

Dupa ce groapa a fost concesionata, daca este cazul, urmeaza inhumarea. Angajatii Serviciului de pompe funebre, in schimbul anumitor sume de bani, pot demara lucrarile. Craiovenii care considera insa prea piperate preturile practicate de acestia pot apela la diversi meseriasi de ocazie. Atentie insa, pentru ca acestia promit ca vor lucra pentru o anumita suma, dupa care, „peste noapte“, cresc pretul. Ajunsi in aceasta situatie, craiovenii escrocati vin si se pling „sefului“ de la pompe funebre.

„Unii craioveni prefera sa nu apeleze la serviciile noastre din cauza preturilor pe care le considera mari. Din aceasta cauza lasa persoane necalificate sa se ocupe de inmormintare. Initial, acestea le cer un pret mai mic pentru a-i atrage, dupa care, in momentul in care bat palma, la suma de bani initiala se adauga citeva sute de mii de lei. Apoi cei pagubiti vin la noi sa reclame. In acesta situatie nu putem face nimic pentru ca nu ii putem sanctiona pe cei cu care nu lucram“, a incheiat Mosoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS