5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Scurte stiri

Profesorii vor celebra Ziua Internationala a Educatiei cu un miting de protest

Colegiul Liderilor Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamint (FSLI) a hotarit, in ultima sedinta, respingerea protocolului incheiat de guvern cu celelalte trei federatii sindicale si, cu majoritate de voturi, a decis organizarea unui miting de protest in Bucuresti, pe 5 octombrie, cu prilejul Zilei Internationale a Educatiei. Presedintele FSLI, Aurel Cornea, spune ca federatia isi rezerva dreptul de a recurge si la alte forme de lupta sindicala, „in functie de modul in care vor fi solutionate problemele invatamintului prin cele doua legi speciale referitoare la salarizarea tuturor categoriilor de personal din intreg sistemul, cit si prin Legea bugetului de stat pe anul 2005“. Presedintele filialei Dolj a FSLI, Constantin Rada, apreciaza ca la miting vor fi prezente peste 10.000 de persoane si sustine ca din Craiova vor pleca la Bucuresti cinci autocare cu sindicalisti.

Functionarii publici vor protesta la Bucuresti

Functionarii publici au hotarit declansarea conflictului de munca. Nemultumiti de cresterea salariala propusa de executiv, functionarii publici din Mehedinti vor participa, pe 6 octombrie, la Bucuresti, la un miting de protest. Intrunit la inceputul acestei luni, Biroul Executiv al Uniunii Sindicatelor Functionarilor Publici din Romania a propus Consiliului National organizarea actiunilor de protest. Dupa mitingul din 6 octombrie, vor urma doua ore de greva de avertisment pe 11 octombrie, iar pe 14 octombrie functionarii vor fi in greva generala. „Nemultumirile sint legate de Legea salarizarii functionarilor publici. E promisa de mult timp, dar nu a fost produsa“, a precizat Valentin Balescu, liderul Sindicatului Liber Finante din Mehedinti.

Ciovica nu mai vrea spatiu de la primarie

Disputa dintre Prefectura Dolj si Primaria Craiova pentru biroul notarial „Gheorghe Ciovica“ se apropie de sfirsit. Printr-o hotarire adoptata anul acesta, Primaria Craiova concesiona din domeniul public al municipiului, la parterul blocului 27 din Calea Bucuresti, o suprafata de 14 metri patrati, pe care Gheorghe Ciovica o ceruse pentru extinderea si modernizarea biroului notarial. Ulterior, Prefectura Dolj a considerat hotarirea respectiva ca nelegala si a recomandat primariei revocarea ei. Nu numai ca primaria nu a luat act de recomandarea prefecturii, dar prin HCL nr.189/2004, consiliul local a votat mentinerea ei. Conflictul primarie-prefectura a ajuns la sectia de conencios administrativ a Tribunalului Dolj. Acum, chiar Gheorghe Ciovica renunta la cererea de concesionare si solicita revocarea precedentelor hotariri ale consiliului, problema aflindu-se pe ordinea de zi a sedintei ordinare de joi a alesilor locali.

Deschidere de stagiune la Filarmonica „Oltenia“

Deschiderea stagiunii 2004-2005 a Filarmonicii „Oltenia“ va avea loc vineri, 1 octombrie. Ultimul trimestru al anului 2004 este dedicat, la fel ca primele trei, sarbatoririi centenarului societatii filarmonice craiovene. „Deschiderea de stagiune va avea loc pe 1 octombrie, ora 19.00. Repertoriul cuprinde o lucrare celebra din creatia vocal simfonica a genului clasic, si anume Creatiunea, de Haydn, avindu-l ca dirijor pe Florentin Mihaescu. Concertul de vineri seara are o tripla semnificatie: deschiderea stagiunii, Ziua internationala a muzicii, precum si inceperea noului an universitar. Pentru doritori, biletele cu pret integral costa 50.000 de lei, iar cele destinate elevilor, studentilor si pensionarilor, 30.000 de lei. De asemenea, pentru trimestrul IV, s-au pus in vinzare abonamente care pot fi cumparate cu 360.000 de lei, la pret integral, si cu 260.000 de lei, tarif redus“, a precizat Iulia Negrea, secretar cu relatii publice a Filarmonicii „Oltenia“.

Craiovenii se pirasc reciproc la telefonul primariei

In cele doua luni de cind a fost pusa in functiune, linia telefonica directa a Primariei Craiova cu cetatenii a fost apelata de circa 900 de ori. La numarul gratuit 984, locuitorii Baniei au semnalat cele mai diverse probleme, de la lipsa becurilor de pe strada, pina la mizeria din unele zone si ciinii comunitari, care s-au inmultit considerabil in unele cartiere. In top se afla insa reclamatiile dintre vecini, care se pirasc reciproc ca ar fi construit fara autorizatii, de multe ori municipalitatea fiind chemata sa intervina in cazuri in care acuzatiile s-au dovedit nefondate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS