9 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024

Scurte stiri

Regia de Apa Craiova va trece la debransari pentru a-si plati datoriile

Regia de Apa Craiova se afla in imposibilitatea de a-si achita datoriile catre furnizori, din cauza debitelor foarte mari pe care le au de achitat asociatiile de locatari si agentii economici. In prezent, regia are de incasat 54 de miliarde de lei de la asociatii, la care se adauga 9,8 miliarde de lei – datoria sectorului particular si 20 de miliarde de lei, restantele acumulate de agentii economici. In august, pretul unui metru cub de apa rece a fost majorat cu 900 de lei, ajungind la 14.586 de lei. Marii datornici la serviciile de apa-canal vor fi debransati daca nu-si vor achita datoriile. „Topul marilor datornici este condus de Asociatia nr. 14 – 1 Mai, cu o datorie de 3,4 miliarde de lei, Asociatia nr. 9 Craiovita Noua – 2,4 miliarde de lei si Asociatia nr. 24 Craiovita Noua – 1,9 miliarde de lei. La agentii economici inregistram doi mari datornici, respectiv SC AQUATERM Filiasi – 2,6 miliarde de lei si SC AVIOANE SA Craiova – 872 de milioane de lei“, a declarat Nicusor Stancu, seful Serviciului abonati al Regiei de Apa Craiova.

PNA a inceput urmarirea penala impotriva lui Nelu Pavel

Parchetul National Anticoruptie, sectia Gorj, a inceput urmarirea penala impotriva lui Nelu Pavel, presedintele Partidei Romilor si consilier al presedintelui Consiliului Judetean Gorj, care este acuzat de inselaciune, fals si uz de fals. Peste 500 de romi au primit ajutoare din partea statului german, dupa ce au fost ajutati de Pavel sa intocmeasca dosare din care sa reiasa ca au fost deportati in timpul celui de-al doilea razboi mondial. Fiecare a primit aproximativ 7.000 de euro. Anchetatorii au descoperit ca numai 50 – 60 de romi au fost deportati. Danut Volintiru, seful PNA Gorj, a spus ca toti romii care au beneficiat de ajutoare vor fi audiati.

Autoturismul unui craiovean a luat foc in fata blocului

Un craiovean s-a trezit cu masina in flacari, desi aceasta era parcata, pe strada Fratii Golesti, in fata imobilului in care locuieste. Toma Iulian a ajuns cu autoturismul personal acasa, dar la citeva minute a fost alertat de vecini ca masina i-a luat foc. Pompierii craioveni au ajuns la fata locului la scurt timp de la izbucnirea incendiului, dar interventia lor nu a mai fost necesara. Proprietarul autoturismului Oltcit a reusit sa lichideze incendiul cu ajutorul vecinilor, care au intervenit cu un stingator si mai multe galeti cu apa. „O mare parte din masina a fost afectata, incendiul fiind declansat de scurgerea lichidului combustibil din furtunul de alimentare a carburatorului. Practic, benzina a curs pe conducta de evacuare fierbinte si a luat foc“, a declarat lt. col. Aurel Ciorteanu, de la Grupul de pompieri Oltenia.

Filiale ale camerelor de comert din Elvetia si Polonia la Tirgu Jiu

La sediul Fundatiei Comerciale Romane din Tirgu Jiu s-au inaugurat ieri filialele Camerelor de Comert Romano-Elvetiene si Romano-Poloneze, dar si Clubul de Afaceri Romano-Austriac. La acest eveniment au fost prezenti oameni de afaceri gorjeni, reprezentanti ai partidelor politice, dar autoritatile judetene au lipsit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS