12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMiting in fata Ministerului Sanatatii

Miting in fata Ministerului Sanatatii

Pentru ca unitatile sanitare din Olt au datorii, nici un asistent nu va lua tichete de masa

Sindicalistii din sanatate au trecut de la bucuria care a urmat semnarii protocolului cu reprezentantii guverului, acum nu multa vreme, la supararea ca solutia la mare parte din revendicarile lor, pe care le vedeau ca si aprobate, s-a pierdut pina la a deveni fapt. Mai mult, spune vicepresedintele SANITAS Olt – Radu Olteanu, au pierdut chiar si facilitati aprobate prin lege (Legea 306/2004, Legea 307/2004, Legea 308/2004) – anume dreptul de a beneficia de analize gratuite, salariatii, pensionarii din sanatate, precum si rudele acestora – si sterse, pur si simplu, prin ordonanta de urgenta. Asistentii din SANITAS nu au contract colectiv de munca, nici la nivel de ramura, nici la nivelul Spitalului Judetean Slatina, iar de curind nu mai au nici macar speranta ca vor primi tichetele de masa. Pentru ca guvernul a avut grija ca printr-o reglementare legala sa le taie dreptul de a visa la asa ceva, specificind ca vor acorda aceste tichete, unitatile sanitare care nu au datorii.

Numai Spitalul Judetean Slatina datoreaza furnizorilor 70 de miliarde de lei

Cel mai mare datornic dintre unitatile sanitare din judet se pare ca este Spitalul Judetean, cu datorii aferente anilor 2002, 2003 si 2004, in valoare totala de aproximativ 70 de miliarde de lei, urmat de Spitalul Orasenesc Corabia, cu 3,275 miliarde de lei, Spitalul Orasenesc Scornicesti, cu 1,2 miliarde, Spitalul Psihiatric Schitu – 200 de milioane de lei. Cu o situatie nu neaparat nesteptata s-au confruntat in momentul in care sindicalistii au solicitat situatia datoriilor de la Spitalul Municipal Caracal. Directorul unitatii sanitare nu a trimis nici un raspuns, cum nici un raspuns nu s-a trimis nici la adresa prin care sindicalistii solicitau o explicatie privind refuzul aceluiasi director de a-i primi pe reprezentantii asistentilor, conform legii, la sedintele CA.

Membrii Biroului Executiv al SANITAS Olt vor fi la Bucuresti

Marti, 7 septembrie 2004, in fata sediului Ministerului Sanatatii se vor afla 1.000 de sindicalisti din rindul asistentilor medicali. De la Olt se vor deplasa la Bucuresti, dupa cum s-a hotarit in sedinta extraordinara a Biroului Operativ, cei cinci membri ai Biroului Executiv al Uniunii Judetene SANITAS, optindu-se pentru aceasta solutie mai mult cu gindul la faptul ca nu peste mult timp se organizeaza, de data aceasta in fata guvernului, un miting de proportii, unde se spera la o participare in masa.

Pe lista de revendicari se regasesc, printre altele: aprobarea proiectului de salarizare in forma convenita cu sindicalistii, tichete de masa pentru salariatii unitatilor din judet, revenirea la art. 44, lit. 1, din cele trei legi amintite mai sus, privind dreptul la analize gratuite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS