10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateA inceput distribuirea noilor certificate medicale

A inceput distribuirea noilor certificate medicale

Casa Judeteana de Pensii (CJP) Dolj a inceput distribuirea noilor certificate medicale. Documente cu regim special, dupa un model unic, noile fise- tip pentru concedii medicale au fost impuse de Ordinul comun al ministrului muncii, solidaritatii sociale si familiei si ministrului sanatatii nr. 399/974/2004, care a intrat in vigoare la jumatatea lunii august.

Potrivit ordinului, Casa Nationala de Pensii si alte Drepturi de Asigurari Sociale asigura indeplinirea procedurilor prevazute de lege privind tiparirea certificatelor de concediu medical, inserierea acestora, numerotarea filelor carnetelor cuprinzind certificate de concediu medical, precum si distribuirea acestora.

Pentru judetul Dolj, distribuirea imprimatelor se face la ghiseul deschis in acest scop in sediul Casei Judetene de Pensii, numai in baza documentelor care atesta dreptul unei institutii sau persoane autorizate de a acorda certificate medicale. Institutiile medicale (spitalele, policlinicile), medicii de familie sau doctorii autorizati sa acorde certificate medicale pot solicita eliberarea numarului dorit de imprimate dupa noul model unic, in baza documentelor justificative.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS