5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Scurte stiri

Tandemul Geoana-Nastase, lansat oficial la Craiova

Tandemul Adrian Nastase – presedinte, Mircea Geoana – premier, mult vehiculat in ultima vreme in vederea alegerilor generale din aceasta toamna, va fi lansat oficial la Craiova vineri, cind Nastase va participa la Adunarea Generala a Asociatiei Municipiilor din Romania, sustin surse din cadrul PSD Dolj. Geoana si-a anuntat deja prezenta la reuniunea primarilor din 103 municipii, iar Nastase este asteptat sa aiba o discutie cu alesii locali pe problema procesului de descentralizare a administratiei. Dupa incheierea lucrarilor, premierul va sustine o conferinta de presa.

Presedintele Ion Iliescu va reveni in PSD dupa incheierea mandatului

Presedintele Romaniei, Ion Iliescu, a acceptat invitatia Congresului Extraordinar al Partidului Social Democrat (PSD) de a reveni in partidul al carui membru fondator a fost si de a candida pe listele PSD pentru un loc in Senatul Romaniei. Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, seful statului i-a trimis o scrisoare premierului Adrian Nastase, presedintele PSD, in care a raspuns afirmativ scrisorilor primite din partea primului ministru, acceptind reintoarcerea in PSD: „Fidel valorilor morale si principiilor politice in care am crezut si cred, am decis sa accept invitatia Congresului Extraordinar al Partidului Social Democrat de a reveni, la incheierea mandatului de presedinte al Romaniei, in partidul al carui membru fondator am fost. Sint onorat de increderea pe care membrii si simpatizantii Partidului Social Democrat mi-o acorda si sper ca voi putea valorifica, si pe mai departe, experienta mea politica in folosul natiunii romane. Am hotarit sa accept si invitatia de a candida pe listele PSD pentru un loc in Senatul Romaniei, ca expresie a importantei pe care o acord rolului parlamentului in dezvoltarea institutionala, in modernizarea statului roman, in consolidarea democratiei romanesti“. De asemenea, Iliescu l-a felicitat pe Nastase pentru faptul ca, prin decizia unanima a reprezentantilor membrilor si simpatizantilor PSD, a fost nominalizat drept candidat al partidului in cursa pentru functia de sef al statului. Deoarece presedintele Romaniei se apropie de finalul celui de-al doilea mandat constitutional, el a adaugat: „Doresc sa ii asigur pe membrii si simpatizantii PSD, pe toti cetatenii Romaniei, ca participarea mea la alegerile care vor avea loc in aceasta toamna este constitutionala si legala si ea nu ma va impiedica sa duc la bun sfirsit mandatul meu de sef al statului“.

15 asistente din Vilcea, fara loc de munca

Conducerea Spitalului Judetean Vilcea a desfacut contractul de munca la 15 asistente medicale, care au plecat la munca in strainatate fara sa primeasca acordul institutiei. Florian Ghita, directorul Spitalului Judetean, spune ca, in prezent, nu se pune problema crizei de asistente si de infirmiere in unitate, pentru ca in judet sint destule persoane specializate in aceste domenii. „Asistentele pe care le-am dat afara au solicitat foarte multe zile concediu fara plata pe o perioada de sase luni sau un an. Ulterior, am aflat ca intra in concediu fara plata si pleaca la munca in strainatate“, a spus Florian Ghita. In strainatate, tinerele cistiga in jur de 2.000 – 3.000 de euro pe luna. In perioada 2003-2004, au plecat 60 de asistente din Rimnicu Vilcea la munca in afara tarii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS