24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProfesorii din Olt pot sta linistiti

Profesorii din Olt pot sta linistiti

Analizele medicale obligatorii nu se platesc din buzunar

Aprobarea unei noi structuri a anului scolar le-a oferit dascalilor inca doua zile de ragaz pina la prima zi de scoala. Timp in care vor reflecta daca intra sau nu in greva, in functie de ce s-a stabilit ieri in urma negocierilor cu reprezentantii guvernului, dar se vor hotari si cind sa-si faca analizele obligatorii inainte de prima zi de scoala.

Vestea buna pentru personalul didactic si didactic auxiliar din scolile din Olt este ca nu vor plati aceste servicii medicale. Inspectorul general al ISJ Olt, prof. Silviu Neacsu, da asigurari ca Directia de Sanatate Publica va rezolva, ca si anul trecut, problema, pentru ca dascalii sa nu scoata din buzunar nici un leu. „Noi speram intr-o foarte buna relatie cu DSP Olt. Am si luat legatura cu directorul Aurelian Simionescu si m-a asigurat ca se cauta solutii. Analizele vor fi platite ca si anul trecut“, spune Neacsu.

Examenul clinic general va fi efectuat la medicul de familie, examenul psihologic se va realiza in cabinetele psihologice din cadrul scolilor unde acestea exista, iar MRF va fi facut in Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Judetean, gratuit, chiar daca pina la aceasta data nu se stie concret din ce fonduri va fi platit acest serviciu medical. In toamna trecuta, examenul MRF s-a realizat gratuit, in baza Programului national de eradicare a tuberculozei.

Liderul SIP Olt, Ionel Barbu, a declarat: „Noi am spus foarte clar ca nu vom plati aceste analize. In situatia in care profesorilor li se vor cere bani, nu le vor face“. Cum insa in judet n-au fost probleme nici anul trecut, se spera ca neclaritatile sa fie lamurite cit mai curind, pentru ca unitatilor scolare sa le poata fi acordata si autorizatia sanitara de functionare, examenele medicale la zi pentru personalul didactic si didactic auxiliar fiind conditie necesara pentru autorizare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS