10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateEcstasy din Olanda pentru drogatii din Rimnicu Vilcea

Ecstasy din Olanda pentru drogatii din Rimnicu Vilcea

Politistii vilceni de la Crima Organizata, in colaborare cu procurorii Parchetului de pe linga Tribunalul Vilcea, au reusit sa depisteze si sa anihileze o retea bine organizata prin intermediul careia unul dintre cele mai „la moda“ droguri – ecstasy – era procurat din Olanda, apoi vindut in Rimnicu Vilcea si Bucuresti.

Mai intii a fost depistat un distribuitor din Rimnicu Vilcea, asupra caruia au fost gasite 30 de pastile de ecstasy (purtind inscriptia Bacardi), pe care urma sa le vinda in acest oras la pretul de sapte euro bucata. In timpul desfasurarii anchetei, oamenii legii si-au dat seama ca persoana arestata este, de fapt, pionul unei retele cu ramificatii internationale, cu o structura bine organizata, care producea in Olanda drogul ecstasy, apoi il distribuia in mai multe tari europene, printre care si Romania.

Traficantii de droguri au cazut in capcana politistilor

Contactind autoritatile olandeze, oamenii legii au pus la cale un plan de depistare a intregii retele. Sub supravegherea atenta a politistilor romani si olandezi, a fost solicitata producatorilor de droguri din Olanda trimiterea unui nou transport catre Romania. Transportul a intrat in tara pe 25 august, sub forma unui colet trimis la Sibiu printr-un microbuz de transport persoane. Politia a ridicat coletul, descoperind in el 1.000 de pastile de ecstasy, purtind inscriptia Fish, care erau destinate pietei drogurilor din Rimnicu Vilcea si Bucuresti.

Folosind aceasta pista, marti dimineata, la ora 4.00, politistii olandezi l-au arestat la Amsterdam pe Dragos Nicolae Duta, zis „Alex“, de 22 de ani, din Rimnicu Vilcea. Avea asupra sa o punga cu alte 1.000 de pastile ecstasy, pe care urma sa le trimita in Romania folosind aceeasi modalitate – un colet expediat acasa printr-o firma de transport calatori.

Cercetat atit in Romania cit si in Olanda pentru trafic de droguri transfrontalier si trafic de droguri de mare risc, vilceanul Duta risca ani grei de inchisoare. Autoritatile romane urmeaza sa declanseze in curind procedura extradarii, pentru aducerea si cercetarea lui in tara. Colaborarea dintre politistii antidrog din Romania si cei din Olanda continua, cercetarile vizind acum anihilarea intregii retele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS