7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLicitatiile Finantelor Publice- atractie irezistibila

Licitatiile Finantelor Publice- atractie irezistibila

Le vedem mereu publicate in presa. Sint atragatoare, nu costa mult si au ramas „pe drumuri“. Pe unele dintre ele nu le vrea nimeni, pentru ca s-au demodat sau sint prea vechi ca sa mai intereseze pe cineva.

Activele sechestrate scoase la licitatie de DGFP Dolj, caci despre ele este vorba, reprezinta o sursa de venit pentru institutie si singura modalitate prin care mai poate recupera ceva din datoriile acumulate la bugetul de stat de catre firmele rau-platnice. O data ce s-a ajuns in aceasta faza, nimic nu mai poate interveni care sa schimbe situatia activelor scoase la vinzare.

Poate doar vreun cumparator dispus sa investeasca in ele, ceea ce inseamna un cistig de ambele parti: Finantele isi recupereaza o parte din creante, iar investitorul pleaca fericit ca a cumparat la un pret bun obiectele de care avea nevoie. „Activele scoase la vinzare reprezinta o oportunitate pentru investitori datorita preturilor. Sint si licitatii la care nu se cumpara nimic. Noi reducem succesiv pretul pina la maximum 50% din valoarea initiala. Atit ne permite legea. Daca nici atunci nu este cumparat activul respectiv, ramine in locul in care este depozitat“, a declarat Mihai Antonescu, director executiv in cadrul Directiei de metodologie si administrare a veniturilor statului.

Activele de care nu este interesat aproape nimeni sint strungurile, presele, frezele, in general, utilaje industriale. La polul opus, mare cautare au masinile si tractoarele de mici dimensiuni, motosapele sau cositoarele de iarba, ca sa nu mai vorbim de terenurile aflate in apropierea Craiovei, pe care se da batalia cea mai mare .

b In 2004 – incasari in crestere

Finantele Publice au obtinut venituri totale de 45 de miliarde de lei in primele sase luni ale acestui an si au toate sansele sa depaseasca plafonul de anul trecut, cind s-au strins la bugetul de stat 53 de miliarde din aproape 253 de miliarde de lei. „Diferentele dintre valoarea de evaluare si sumele incasate efectiv se datoreaza faptului ca o parte dintre active nu s-au vindut si au fost prinse in planul de anul acesta. La aceasta se adauga scaderea pretului la licitatie pina la 50% din valoarea initiala.

Cel mai mult am incasat din poprirea pe conturi bancare si de la terti“, a mai spus Antonescu. Obiectele scoase la licitatie sint uneori adevarate chilipiruri. Trebuie sa ai si un dram de noroc si cit mai putini concurenti. De regula, pentru a lua parte la licitatie trebuie sa cumparati un caiet de sarcini sau sa platiti o garantie de participare.

Daca uitati sau nu va mai intereseaza licitatia respectiva, pierdeti automat banii. Asa ca, daca aveti trebuinta de ceva, dar va lipsesc banii necesari, stati cu ochii pe ziare sau dati o fuga pina la sediul Finantelor Publice. S-ar putea sa gasiti chilipiruri cum nici nu ati visat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS