6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFestivalul berii- un esec total

Festivalul berii- un esec total

Mult controversata ctitorie a fostului primar craiovean, velodromul din Parcul „Romanescu“, si-a gasit anul acesta prima utilitate de cind a fost inaugurat. In ultimele trei zile ale saptaminii trecute, acolo, departe de zonele locuite, au fost organizate Festivalul berii. Ani in sir, aceste manifestari au fost organizate de fostul primar, Vasile Bulucea, in plin centrul Craiovei, intr-o zona inconjurata de blocuri de locuinte, in care traiesc sute de familii. „Pina seara tirziu urlau boxele si miile de fani ai trupelor care concertau. Era o inghesuiala incit nu aveai unde sa arunci un ac. Practic, noi, cei care locuim aici, deveniseram musafiri. Dupa lasarea serii incepeau actele de vandalism. Zonele verzi din fata blocurilor erau calcate in picioare si facute una cu pamintul“, a spus o tinara care locuieste in centrul Craiovei. La rindul lor, cei veniti la distractie se vaitau ca totul se termina prea devreme. In ciuda demersurilor craiovenilor si a scandalurilor din presa, Vasile Bulucea a continuat sa autorizeze festivalurile in acelasi loc. Dupa ce au scapat de Bulucea, craiovenii au rasuflat in sfirsit usurati. Pentru prima oara, o astfel de manifestare a fost organizata departe de zonele populate, asa cum se procedeaza in toate tarile civilizate.

La Festivalul berii au fost invitate sa concerteze, printre altii, trupele Cargo, Iris si Semnal „M“. Fostului primar parca-i era teama ca rockerii sa nu-i distruga „ctitoria“ in care a bagat 35 de miliarde de lei, dupa care s-a jurat ca n-a cheltuit mai mult de opt miliarde. Jandarmii spuneau ca le este mult mai usor acum sa controleze situatia intr-o zona bine delimitata si nepopulata.

Minori premiati cu bere

Festivalul berii a fost, dupa parerea multor craioveni, un esec total. Concursurile desfasurate pe scena de organizatori, la care au participat copiii de maximum sapte-opt ani si care au primit drept premii sticle de bere, tinerii dezlantuiti care „urlau“ disperati numele formatiilor preferate, cozile interminabile la care trebuia sa stai peste 30 de minute pentru a cumpara o halba cu bere au lasat un gust amar majoritatii participantilor. „Am stat 40 de minute la rind pentru a-mi cumpara o bere, care era si deosebit de calda“, a spus Marin Covat, prezent la festival. Preturile au fost piperate. Un cornet de floricele costa 30.000 de lei, cozonacii unguresti- 60.000 de lei, sticlele de racoritoare la o jumatate de litru- peste 30.000 de lei!

„La concursurile la care s-au acordat ca premii sticle de bere, au participat copii care nu au mai mult de sapte ani! Organizatorii nu realizeaza gravitatea faptelor sau conteaza doar prezenta celor <<inscrisi>> in concurs? Am vazut minori consumind bauturi alcoolice, chiar indemnati sa o faca! Nu este posibil asa ceva! In plus, preturile au fost deosebit de mari si am fost nevoiti sa cumparam de la magazinele din afara parcului!“, a spus Mihaela Geana, de 30 de ani, din Craiova.

Negustorii veniti din toate colturile tarii cu o oferta bogata de produse de olarit, ceramica, produse din rachita impletita au lasat indiferenti sutele de craioveni. Preturile au lasat cu gura cascata oamenii dornici sa-si achizitioneze obiecte drept amintire.O cutiuta pentru bijuterii sarea de pretul de 270.000 de lei, o clepsidra- 200.000, un set de vase din lut depasea 300.000 de lei.

„Nu am reusit sa imi achizitionez nici macar un vas de lut de la acest festival. Din toate punctele de vedere, organizarea Festivalului berii de anul acesta a fost un esec total!“, a spus Mariana Cristea, din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS