16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoar trei femei agresate de soti au cerut ajutor

Doar trei femei agresate de soti au cerut ajutor

Proiectul „Violenta in Familie“, lansat de Directia pentru Dialog, Familie si Solidaritate Sociala (DDFSS) Dolj, incepe sa prinda contur.

Departamentul pentru prevenirea violentei domestice, infiintat in luna mai in Craiova, a primit de la guvern elementele definitorii necesare incheierii parteneriatelor.

Sint ultimele noutati legislative aparute in Monitorul Oficial din 17 august. „Aceasta procedura reglementeaza modul de colaborare a persoanelor desemnate de Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, Ministerul Administratiei si Internelor si Ministerul Sanatatii, prin structurile lor teritoriale, si a asistentilor familiali pentru prevenirea si monitorizarea cazurilor de violenta in familie“, a declarat Catalin Gheorge, coordonatorul programului „Violenta in Familie“.

Institutii care colaboreaza in vederea stoparii violentei domestice

Sint mentionate institutiile cu care DDFSS Dolj are obligativitatea prin lege sa incheie protocoale de colaborare: Inspectoratul Judetean de Politie, Comandamentul judetean de jandarmi, Directia de Sanatate Publica, unitatile pentru prevenirea si combaterea violentei in familie.

Pe linga institutiile reglementate prin lege, DDFSS Dolj a purtat discutii si cu alte institutii dornice sa colaboreze: Parchetul de pe linga Tribunalul Dolj, Autoritatea Judeteana pentru Tineret, Directia pentru Protectia Copilului, AJOFM, Mitropolia Olteniei, Consiliul Persoanelor Virstnice, Penitenciarul pentru Minori, Serviciul de Reintegrare Sociala si Supraveghere de pe linga Tribunalul Dolj, Institutul de Cercetari Socio-Umane „C.S. Nicolaescu-Plopsor“ etc.

„Toate aceste institutii sint de acord pentru colaborare in vederea stoparii violentei domestice. In citeva zile, parteneriatul este gata pentru semnare, urmind ca in perioada premergatoare toate detaliile sa fie rezolvate“, a precizat Catalin Gheorghe.

414.923, 418.120, numerele de telefon la care veti primi consiliere

La trei luni de la infiintarea departamentului, membrii lui au avut doar trei solicitari de persoane supuse agresiunii domestice. „Am avut pina in prezent trei cazuri in care ni s-a solicitat ajutorul.

Au fost trei femei care erau agresate frecvent de sotii lor. Le-am oferit consultanta juridica si pe probleme sociale. Trebuie mediatizata existenta acestui centru, pentru ca lumea sa afle ca cineva poate oferi sprijin in caz de violenta familiala.

Persoanele care au nevoie de ajutor au la dispozitie zilnic, pentru moment, numerele de telefon 414.923 sau 418.120, intre orele 8.30 si 16.30. Am discutat deja cu oficialitatile Primariei Craiova ca sa ne ofere posibilitatea ca in curind sa primim telefoane si la numarul cetateanului (958), care functioneaza nonstop. In Craiova, exista foarte multe cazuri de violenta domestica, iar oamenii trebuie sa stie ca exista un departament specializat, care ii ajuta in caz de nevoie. Din pacate, multe femei traiesc o viata supusa violentei, dar care totusi prefera sa taca, sa nu solicite ajutor! In viitorul apropiat, speram sa obtinem si un sediu pe care sa il transformam in centru de primire a persoanelor agresate!“, a mai spus Catalin Gheorghe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS