10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Scurte stiri

Sase ofiteri din SRI Mehedinti, eliberati din functie

Biroul Executiv al Consiliului Director din Serviciul Roman de Informatii a decis, in sedinta din 11 august, eliberarea din functie si trecerea in rezerva a sefului Sectiei Judetene de Informatii Mehedinti, colonelul Alexandru Poenaru. Locul sau a fost preluat de colonelul Emil Proteasa, care pina acum a ocupat functia de loctiitor al sefului Sectiei Judetene Mehedinti. Biroul de Presa al SRI nu a dorit sa faca publice si numele celorlalte cadre SRI care au fost schimbate din functie si nici motivele care au stat la baza acestor schimbari. Din surse neoficiale am aflat insa ca alaturi de colonelul Alexandru Poenaru au mai fost trecuti in rezerva col. Constantin Calugaru si col. Victor Rosianu. De asemenea, sefii de servicii Sorin Patruica si Petre Iriza au fost destituiti, iar maiorul Valentin Lance a fost retrogradat. Gurile rele spun ca sefilor SRI Mehedinti li se imputa proasta coordonare a colectivului si mentinerea unor tensiuni in rindul cadrelor generate, printre altele, si de promovarile facute „pe usa din dos”. (I.N.)

Omul de afaceri Stroe, amendat de Garda de Mediu

Omul de afaceri Gheorghe Stroe a fost amendat de Garda de Mediu Gorj, cu zece milioane de lei. Acesta detine o ferma in localitate Arcani, unde creste aproximativ o suta de porci. Potrivit comisarului de mediu Dumitru Petecel, dejectiile rezultate de la porci se scurg, printr-un canal, chiar in riul Jales. Aceasta nu e singura neregula gasita la ferma lui Stroe de comisarii Garzii de Mediu. Dumitru Petecel spune ca omul de afaceri a depozitat balegar in albia majora a riului. Garda de Mediu a dispus sistarea deversarii de dejectii in riu si schimbarea amplasamentului unde sint tinuti porcii. Dumitru Petecel precizeaza ca numai in acest an au fost descoperite trei-patru cazuri de acest fel.

In urma cu citiva ani, Stroe a fost in centrul unui scandal de proportii. Acesta a ajuns la spital, in stare grava, sustinind ca a fost batut de Sorin Toader, care i-a imprumutat o suma de bani cu termen scadent. Omul de afaceri a stat internat mai mult de o jumatate de an, afacerile sale fiind in declin.

Lucrarile prin programul RICOP s-au incheiat in Gorj

Cele sapte lucrari finantate prin programul RICOP s-au finalizat in judetul Gorj, ultima lucrare receptionata fiind podul peste riul Motru, din orasul cu acelasi nume. Reprezentantii Unitatii de Implementare a programului din cadrul Ministerului de Finante au venit vineri la Tirgu Jiu, pentru a declara inchis acest pogram. Eugen Stavarache, coordonatorul Compartimentului de lucrari publice, a spus ca sintagma „Merge si asa“ trebuie sa dispara din vocabularul autoritatilor, daca vor sa acceseze fonduri europene. Valoarea fondurilor investite de Uniunea Europeana prin acest program este de aproximativ un milion de euro. Comunele care au beneficiat de lucrari sint: Motru, Schela, Ciuperceni, Telesti, Danesti, Godinesti si Borascu. Lucrarile au constat in asfaltari de drumuri, poduri si introducere de gaze. Cea mai mare investitie, in valoare de 479.000 de euro, a fost in comuna natala a lui Nicolae Mischie, Godinesti, si a constat in introducerea de gaze naturale.

11 politisti au fost repartizati in cadrul IJP Mehedinti

11 absolventi ai Scolii de Agenti de Politie de la Cimpina, promotia anului 2004, s-au prezentat ieri, pentru repartitie, la sediul IJP Mehedinti. Dintre acestia, doi au fost repartizati la Politia Drobeta Turnu Severin, in cadrul Biroului de Ordine Publica, iar restul, cite un agent, la posturile de politie din localitatile Bala, Cazanesti, Obirsia Closani, Prunisor, Dirvari, Braniste, Vinatori, Ilovat si Corcova. In urma acestor repartitii, au mai ramas neocupate, in cadrul IJP Mehedinti, 64 de locuri de agent de politie si 16 locuri de ofiter.

Din promotia de ofiteri care au absolvit anul acesta Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza“ din Bucuresti, nu a fost repartizat nici unul la IJP Mehedinti. Pina la sfirsitul anului, din cadrul inspectoratului urmeaza sa se pensioneze la limita de virsta trei cadre de politie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS