11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateS-au constituit comisiile mixte pentru amenajarea scolilor doljene

S-au constituit comisiile mixte pentru amenajarea scolilor doljene

Conducerea Ministerului Educatiei si Cercetarii a solicitat inspectoratelor scolare din toate judetele tarii ca, incepind cu 15 august, sa transmita saptaminal un raport despre actiunile de amenajare a scolilor, care sa contina inclusiv data autorizatiei sanitare de functionare a unitatilor de invatamint.

Cum 15 august a fost duminica, ministerul de resort a omis ca duminica este zi nelucratoare, iar, pe de alta parte, majoritatea inspectorilor scolari si conducerile ISJ din tara si-au permis sa-si ia citeva zile din concediul de odihna. Exista inspectori care au marturisit ca, daca ar face niste calcule corecte, ar trebui sa-si ia vreun an sau doi de concediu, data fiind aglomerarea in timpul verii a examenelor de tot felul, de la care nu puteau lipsi.

In Dolj, de mai mult de o saptamina, inspectorii scolari „si-au permis“ sa-si ia citeva zile din concediul de odihna. De aceea, destule cadre didactice care doreau o informatie direct de la „sursa“, s-au trezit in inspectorate ca sint in „fata usilor inchise“. Cu toate acestea, directorul ISJ Dolj, Aristidie Gheorghiu, precizeaza ca ieri s-au constituit comisiile mixte formate din reprezentanti ai Prefecturii, Consiliului Judetean si ai ISJ Dolj, pentru a verifica stadiul lucrarilor de reparatii si cel al igienizarilor in unitatile scolare doljene: „In perioada 25 august-10 septembrie, toate aceste comisii vor intra in actiune, iar prima evaluare se va face in intervalul 2-3 septembrie. Periodic vom informa ministerul de resort, insa dorim sa fim realisti si sa nu raportam nimic fals, deoarece nu foloseste nimanui la nimic“.

Acesta nu a comentat despre concediul de odihna al inspectorilor generali. „In caz de urgenta se comunica prin telefoane mobile“, cum sustin unii dintre inspectori care nu doresc sa-si decline identitatea: „Concediul de odihna exista doar in lege. In realitate, lucrurile stau cu totul altfel, din cauza excesului de birocratie“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS