12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAjutoare pentru sinistratii din Miercurea Ciuc - Agas

Ajutoare pentru sinistratii din Miercurea Ciuc – Agas

Colecta umanitara organizata de Parohia Sfintul Calinic Cernicanul din Craiova pentru sinistrati s-a incheiat. Ieri-dimineata, un tir incarcat cu ajutoare donate de credinciosii craioveni a plecat spre tinutul Agas din Miercurea Ciuc. Campania de stringere de colecte s-a desfasurat in perioada 1-15 august. In doar doua saptamini, craiovenii sensibilizati de soarta oamenilor ramasi fara adapost peste noapte au participat la ajutorarea semenilor. S-au adunat peste 650 de saci cu articole de imbracaminte si incaltaminte, alimente neperisabile, obiecte necesare unei locuinte si 23 de milioane de lei.

Enoriasii Parohiei Sfintul Calinic Cernicanul au participat zilnic la stringerea de ajutoare aduse de catre craioveni, la sortarea si impachetarea acestora.

„Initial, avusesem intentia de a duce ajutoarele in Gorj. Ne-am interesat si am aflat ca inundatiile de acolo nu au provocat pagube materiale la fel de mari precum cele produse in Miercurea Ciuc. Am hotarit atunci ca tirul cu ajutoare sa ajunga in tinutul Agas. Craiovenii au raspuns extraordinar de bine la apelul lansat de parohia noastra. Zilnic am fost impresionati de oameni care au adus fiecare dupa puterile lor haine, incaltaminte, alimente, chiar si paturi, saltele, carucioare pentru copiii. Am strins o gama diversificata de articole necesare unei familii intr-o gospodarie. Femeile care s-au ocupat cu sortarea lucrurilor primite le-au aranjat in functie de persoanele carora le erau destinate articolele vestimentare“, a spus Marin Albu, preotul Parohiei Sfintul Calinic Cernicanul din Craiova. S-au strins 7.000 de articole de imbracaminte pentru femei, 2.500 de articole pentru barbati si peste 1.000 pentru copii. S-au adunat aproximativ 250 de litri de ulei, zahar – 240 de kilograme, orez-peste 135 de kilograme, faina-147 de kilograme, fasole, piine. In cutia milei enoriasii au depus 23 de milioane de lei.

Pe linga donatiile facute de enoriasi, biserica a primit ajutoare si de la societati caritabile, precum si de la asociatii de locatari. „Asociatia San Nicolaus a avut o contributie deosebita. Au adus paturi metalice, saltele, pilote, draperii, prosoape. Am avut marea surpriza sa primim din partea unei firme de confectii craiovene costume de dama. Biserica «Sfintul Nicolae» a strins, de asemenea, ajutoare. Asociatia nr. 47 din Cornitoiu a facut colecta si a adus haine si alimente. Am ramas impresionati de numarul mare de persoane care si-au oferit sprijinul pentru semenii aflati la grea incercare! Au dovedit ca sint adevarati credinciosi!“, a incheiat preotul Marin Albu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS